ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μοσκοβισί: Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε θαρραλέες επιλογές

«Οι Έλληνες θα θελήσουν να επιβεβαιώσουν την ευρωπαϊκή δέσμευση της χώρας»

Ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, δήλωσε σήμερα πεπεισμένος ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι «θα θελήσουν να επιβεβαιώσουν την ευρωπαϊκή δέσμευση της χώρας και την τήρηση του προγράμματος» που αποδέχτηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κάνοντας μια «θαρραλέα επιλογή».

«Δεν θα κρίνω επί της ουσίας, όμως πιστεύω ότι οι Έλληνες ψηφοφόροι θα δώσουν μια πλειοψηφία ώστε να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, ώστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις» είπε ο κ. Μοσκοβισί όταν ρωτήθηκε για το θέμα από το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι iTélé.

Ο επίτροπος σημείωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «χρειαζόταν αναμφιβόλως εκλογές  επειδή έπρεπε να έχει μια πλειοψηφία που να συμφωνεί με τις επιλογές που έκανε, οι οποίες ήταν θαρραλέες αλλά όχι εκείνες για τις οποίες εξελέγη αρχικά».

«Δεν έχω αμφιβολία ότι οι Ελληνες ψηφοφόροι θα θελήσουν να επιβεβαιώσουν την ευρωπαϊκή δέσμευση της χώρας και την τήρηση του προγράμματος», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα «τεράστια βήματα» που έχει κάνει η Ελλάδα «από τον Ιούνιο-Ιούλιο», εκτίμησε ότι «έχει αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη» μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμών και της ελληνικής κυβέρνησης.

Όταν ρωτήθηκε για τις νέες διαπραγματεύσεις που θα γίνουν για το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας άφησε να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει «τον Οκτώβριο με Νοέμβριο», επαναλαμβάνοντας όμως ότι «καμία χώρα-μέλος (της ΕΕ) δεν είναι έτοιμη να διαγράψει το ελληνικό χρέος». Μίλησε όμως για «τεχνικές λύσεις», κάνοντας λόγο για «την επιμήκυνση των ωριμάνσεων» και εξέφρασε την ελπίδα να συμμετάσχει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «στο επόμενο πρόγραμμα».

Στα μέσα Αυγούστου η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είχε τονίσει ότι το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact