ΕΛΛΑΔΑ

Μουσουλμάνοι που ζουν στην Ελλάδα: Δεν είμαστε τρομοκράτες, έχουμε υποφέρει κι εμείς από αυτούς [εικόνες]

Στα μουσουλμανικά καφενεία του κέντρου της Αθήνας, οι θαμώνες καπνίζουν το ναργιλέ τους και πίνουν τσάι παρακολουθώντας στα διεθνή αραβικά δίκτυα τις εξελίξεις στα θέματα των τρομοκρατικών χτυπημάτων, σε Βερολίνο και Τουρκία που συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο.

Οι συζητήσεις στα τραπέζια έντονες. Ο Αλ Αντίν, Αιγύπτιος εργολάβος οικοδομών, που ζει 25 χρόνια στην χώρα μας, λέει στο iefimerida: «Αυτοί είναι τρομοκράτες σκορπούν τον τρόμο στις αραβικές χώρες και στην Ευρώπη. Δεν έχουν καμία σχέση με το Ισλάμ. Το Ισλάμ είναι αγάπη. Εμείς αγαπάμε την Ελλάδα. Δεν έχουμε σχέση με τέτοιες πράξεις. Τους φοβόμαστε και εμείς όπως και εσείς».

Ο Μοχάμεντ είναι Σύριος πρόσφυγας. Εφτασε στην Ελλάδα με δουλεμπορικό πριν από λίγες εβδομάδες. Οι μαχητές του ISIS ισοπέδωσαν την πατρίδα του. Εφυγε για να γλυτώσει. Πίνοντας τον ναργιλέ του μας λέει: «Αυτοί οι φανατικοί έχουν δημιουργήσει καταστρέψει την πατρίδα μου. Με αυτές τους τις αποτρόπαιες πράξεις δημιουργούν επιπλέον προβλήματα στους πρόσφυγες. Οι Ευρωπαίοι μας κοιτούν με καχυποψία. Φοβούνται τους πρόσφυγες. Μας αντιμετωπίζουν ως εν δυνάμει τρομοκράτες. Δεν είμαστε. Εχουμε υποφέρει και εμείς από αυτούς τους ανθρώπους και χρειαζόμαστε βοήθεια».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact