ΕΛΛΑΔΑ

Μουζάλας: Η πλειοψηφία των προσφύγων έχει μπει σε αξιοπρεπείς δομές

«Η τεράστια πλειοψηφία των προσφύγων έχει μπει πλέον σε αξιοπρεπείς δομές» τονίζει ο Γιάννης Μουζάλας. 

«Πλέον, σιτίζονται έχουν όλες τις δυνατότητες, όχι όπως θα θέλαμε να είναι, αλλά κάτω από καλές συνθήκες» τόνισε ο υπουργός μεταναστευτική πολιτικής σε συνέντευξη του στον Real FM. 
«Υπάρχει ένας μικρός αριθμός ανθρώπων που δεν τους δεχόμαστε σ’ αυτές τις δομές» επεσήμανε ο κ. Μουζάλας. Εξήγησε ότι αυτοί δεν έχουν επιλέξει ούτε να ζητήσουν άσυλο, ούτε οικειοθελή μεταφορά στην πατρίδα τους και υπολόγισε ότι πρόκειται περίπου για 200-300 άτομα. «Εφόσον δεν ενταχθούν, δεν αξιοποιήσουν τα δύο δικαιώματα τους, θα υποστούν την υποχρέωση του επαναπατρισμού» επεσήμανε. Σημείωσε, ακόμη, ότι κάποιοι από αυτούς έκαναν βανδαλισμούς και ληστείες μέσα στους χώρους και δεν γίνεται να συνυπάρξουν με τους άλλους πρόσφυγες με οικογένειες, παιδιά και άτομα που χρειάζονται βοήθεια.
«Εμείς είμαστε έτοιμοι όσον αφορά στην δαχτυλοσκόπηση στα σύνορα με τα Σκόπια, αλλά η Frontex δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα» επεσήμανε ο κ. Μουζάλας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact