ΕΛΛΑΔΑ

Μπαίνει σε 24ωρη λειτουργία το πρώην ΙΚΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας


Παράλληλα, ξεκινά η διαδικασία προσλήψεων των επικουρικών γιατρών που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας και τα Πολυδύναμα Κέντρα

 Την 24ωρη λειτουργία των πρώην Πολυιατρείων του ΙΚΑ δρομολογεί το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). Έτσι, μετά τα Κέντρα Υγείας της βορειοανατολικής Αττικής σε νέο πλαίσιο λειτουργίας μπαίνουν και τα Πολυδύναμα Κέντρα Υγείας Αστικού Τύπου όπως μετονομάστηκαν τα πρώην Πολυιατρεία του ΙΚΑ.
 
Τον επόμενο μήνα αρχίζει πιλοτικά να λειτουργεί σε 24ωρη βάση το πρώην Πολυιατρείο του ΙΚΑ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας στην Αθήνα, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας στους πολίτες, ασφαλισμένους και μη, τόσο σε ό,τι αφορά τακτικά περιστατικά όσο και σε έκτακτα.
 
Παράλληλα, ξεκινά η διαδικασία προσλήψεων των επικουρικών γιατρών που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Υγείας και τα Πολυδύναμα Κέντρα (συνολικά θα προσληφθούν 900 γιατροί). Υπενθυμίζεται ότι από τους 5.000 γιατρούς που διέθετε ο ΕΟΠΥΥ και προηγουμένως το ΙΚΑ, οι 2.500 υπέγραψαν σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου ενώ η πλειοψηφία των υπολοίπων υπέγραψαν νέες συμβάσεις με το ΠΕΔΥ.
 
Στελέχη του υπουργείου Υγείας εκτιμούν πως με τη αυτή τη λειτουργία του ΠΕΔΥ θα υπάρχει σαφώς καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών οι οποίοι σήμερα προσέρχονται σε εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων που εφημερεύουν, ενώ επιπλέον θα υπάρχει ουσιαστική αποσυμφόρηση των νοσοκομείων από περιστατικά που δεν χρήζουν τριτοβάθμιας περίθαλψης.
 
Παραδέχονται ωστόσο πως από περασμένο Μάρτιο που δημιουργήθηκε το ΠΕΔΥ και έγινε διοικητική μεταφορά όλων των Πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ (πρώην ΙΚΑ) στο ΕΣΥ καταγράφονται δυσκολίες καθώς πρόκειται για μια σημαντική μεταρρύθμιση που όμως βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο.

Πηγή: Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact