ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπαλάρα από τον Παναθηναϊκό που διέλυσε 5-1 τον Απόλλωνα

Δεν τον λυπήθηκε και τον διέλυσε… Αυτές οι έξι λέξεις συμπυκνώνουν την εικόνα στο ματς Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 5-1.

Ο Απόλλωνας… πλήρωσε τα σπασμένα μετά τις δύο ισοπαλίες και τη μία ήττα στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό, αποδείχτηκε το κατάλληλο… γιατρικό και ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις εντυπωσιακές νίκες στην έδρα του, όπως έχει συνηθίσει τον κόσμο του.

Στο 62′ το σκορ ήταν στο 4-0 για την ομάδα του Δώνη, χάρη στα δύο γκολ του Μακέντα και από ένα των Κουρμπέλη και Ινσούα (δέκατος σκόρερ για φέτος), ο Γιόχανσον στο φινάλε έβαλε το κερασάκι στην τούρτα με το 4ο φετινό του γκολ και το εντυπωσιακό 5-1 φανερώνει τη διαφορά δυναμικότητας μεταξύ των δύο ομάδων.

Με τον Ιταλό… πιστολέρο να βρίσκει και πάλι τον δρόμο προς τα δίχτυα μετά από 4 αγωνιστικές μακριά από τα γκολ, ο Παναθηναϊκός “καθάρισε” το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο. Βρίσκοντας τον τρόπο να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα του Απόλλωνα, παίζοντας με την μπάλα κάτω και ψάχνοντας ορθολογικά να μπουν στην αντίπαλη περιοχή.

Και το κατάφεραν. Μέχρι το 15′ ο Παναθηναϊκός είχε τρεις ευκαιρίες και ένα γκολ. Στο 5′ ο Ινσούα με σέντρα από τα αριστερά βρήκε τον Μακέντα, ο Ιταλός έκανε πλασέ στην κίνηση με την μπάλα να φεύγει έξω. Τρία λεπτά αργότερα, από πάσα ξανά του Ινσούα, ο Μπουζούκης έκανε το πλασέ, με τον Χουάντερσον να διώχνει σε κόρνερ, ενώ στο 8′ ο τερματοφύλακας του Απόλλωνα σταμάτησε και κεφαλιά του Δώνη.

Ο Απόλλωνας απάντησε με τον Σικαμπάλα στο 12′ να χάνει καλή ευκαιρία, για να έρθει ο Μακέντα στο 15′ και να ανοίξει το σκορ. Ο Χατζηγιοβάννης ταλαιπώρησε από αριστερά τον Κύργια, σέντραρε στην περιοχή και ο Μακέντα με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, σε ένα πολύ γεμάτο πρώτο τέταρτο, με τον Παναθηναϊκό να είναι ιδιαίτερα ορεξάτος.

Ο Απόλλωνας δεν έδειξε φοβισμένος, βγήκε από την άμυνά του, προσπάθησε να παίξει με την μπάλα κάτω, κάτι που βοήθησε στο να έχει καλό ρυθμό το παιχνίδι και φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση με ένα σου του Πέδρο στο 17′. Από το 25′ κι έπειτα ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή και να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ.

Δεν το βρήκε σε δύο στιγμές με σου του Χατζηγιοβάννη, αλλά τα κατάφερε με τον Μακέντα και πάλι στο 41′. Αυτή τη φορά ήταν ο Κάτσε που… σέρβιρε με υπέροχη κάθετη και ο Ιταλός δεν λάθεψε στο τετ α τετ, εκτελώντας για το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο ακριβώς με τον ίδιο τρόπο όπως το πρώτο. Με όρεξη, με δημιουργία, με πολλά τρεξίματα και με ωραίο και κάθετο ποδόσφαιρο. Μια κεφαλιά του Ινσούα στο 50′ λίγο έλειψε να φέρει το 3-0, το οποίο ήρθε έξι λεπτά αργότερα. Ο Μπουζούκης πέρασε κάθετα στον Χατζηγιοβάννη, αυτός από αριστερά μέσα στην περιοχή γύρισε στον Κουρμπέλη που με διπλή προσπάθεια μέσα από την περιοχή την έστειλε στα δίχτυα.

Μετά το τρίτο γκολ άρχισε το… πάρτυ και το θέαμα. Μόλις τέσσερα λεπτά μετά το γκολ του Κουρμπέλη, Μακέντα και Ινσούα έπαιξαν υπέροχα το ένα – δύο, με τον Αργεντινό να μπαίνει στην περιοχή και να παίρνει το… αίμα του πίσω για τη χαμένη ευκαιρία στο Καραϊσκάκη και να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ για φέτος. Με το γκολ του Ινσούα, μάλιστα, ο Παναθηναϊκός έφτασε τους δέκα διαφορετικούς σκόρερ.

Ο Απόλλωνας αντέδρασε και κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, μειώνοντας σε 4-1 με τον Σικαμπάλα στο 67′, ένα γκολ που άξιζαν οι φιλοξενούμενοι βάσει της εικόνας τους μεσοεπιθετικά. Ο Απόλλωνας εκμεταλλεύτη τη χαλαρότητα του Παναθηναϊκού στο τελευταίο ημίωρο προσπαθώντας να βρει κι άλλο γκολ, ο Δώνης έδωσε αρκετό χρόνο συμμετοχής σε Εμμανουηλίδη και Στάικο (έπαιξε ως δεκάρι!), ο κόσμος βρήκε την ευκαιρία να το διασκεδάσει και ο Γιόχανσον βρήκε τη δική του ευκαιρία για να πετύχει το τέταρτο (!!!) φετινό του γκολ και να βάλει το κερασάκι στην τούρτα, σημειώνοντας στο 92′ το 5-1.

Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα (66′ Χατζηθεοδωρίδης), Κουρμπέλης (61′ Στάικος) Κάτσε Δώνης, Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης (77′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα

Απόλλων Σμύρνης: Χουάντερσον, Οριουέλα, Κύργιας, Γκίνο, Μπετινέλι (46′ Τριάδης), Κονέ, Ναδάλες, Σικαμπάλα, Τζανετόπουλος (70′ Ντούρσο), Ζοαο Πεδρο (62′ Ακόστα), Ελ-Χέλβε

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact