ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαράζ τροπολογιών στη Βουλή και άγρια κόντρα με Κατρούγκαλο για ΕΚΑΣ

Ένταση στο Κοινοβούλιο για τις τροπολογίες

Στην απόσυρση τροπολογιών που αφορούν, τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και την παραχώρηση έκτασης του Φαληρικού Δέλτα στην Περιφέρεια Αττικής προχώρησαν ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Αντίθετα, ο κ. Κατρούγκαλος αρνήθηκε να αποσύρει τόσο την τροπολογία για την αναπλήρωση της απώλειας του ΕΚΑΣ όσο και την τροπολογία που προβλέπει παράταση ισχύος 45 ημερών για το αγγελιόσημο, ενώ ο κ. Αλεξιάδης δεν απέσυρε τη ρύθμιση για την εκτύπωση των ταινιών ασφαλείας στα τσιγάρα, την οποία θα αναλάβει η Τράπεζα της Ελλάδος και όχι ιδιώτης όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Και οι δύο υπουργοί επέμειναν στην επείγουσα ανάγκη ψήφισης τους.

Είχαν προηγηθεί οι έντονες αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης που ζήτησαν την απόσυρση των τροπολογιών, με τον Κωνσταντίνο Τζαβάρα από τη ΝΔ να καταγγέλλει την κυβέρνηση για τακτική «λαθρονομοθέτησης», τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου από την Δημοκρατική Συμπαράταξη να υποστηρίζει ότι οι υπουργοί έχουν κάνει συνήθεια τους να μην νομοθετούν με κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία και τον Ιάσωνα Φωτήλα από το Ποτάμι να κάνει λόγο για έλλειψη ηθικών φραγμών.

Παράλληλα, πρότειναν να κατατεθούν όλες οι τροπολογίες στο νομοσχέδιο που θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη στην Ολομέλεια, ώστε, όπως είπαν να γίνει με την κανονική διαδικασία η συζήτηση τους, διευκρινίζοντας ότι θα στηρίξουν τη ρύθμιση για το ΕΚΑΣ.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατρούγκαλος υπεραμύνθηκε του επείγοντος χαρακτήρα της ψήφισης των τροπολογιών για ΕΚΑΣ και αγγελιόσημο, τονίζοντας ότι «ορίζουν συγκεκριμένες χρονικές ημερομηνίες που πρέπει να προλάβουμε».

«Δεν είμαστε περήφανοι που αναγκαζόμαστε με αυτό τον τρόπο να νομοθετούμε, η αναγκαιότητα των χρονικών προθεσμιών μας αναγκάζει», επισήμανε ο κ. Αλεξιάδης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact