ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Αυξάνονται οι αφίξεις μεταναστών λόγω των εκκαθαρίσεων στην τουρκική ακτοφυλακή

Δύο βάρκες, με περίπου 100 πρόσφυγες και μετανάστες, έφτασαν σήμερα, πριν λίγα λεπτά στη Λέσβο.

Οι επιβαίνοντες περισυλλέχτηκαν από σκάφη του Λιμενικού Σώματος μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα, νοτιανατολικά του αεροδρομίου της Μυτιλήνης.

Το σημερινό γεγονός, σε συνδυασμό με την αυξημένη κίνηση προσφύγων προς τη Λέσβο -430 άτομα έφθασαν στο νησί το τελευταίο 10ήμερο- δείχνει, σύμφωνα με τις Αρχές, ότι οι έλεγχοι στα απέναντι παράλια έχουν ατονήσει. Πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλές συλλήψεις στελεχών της Τουρκικής Ακτοφυλακής στα πλαίσια των όσων ακολούθησαν το αποτυχημένο πραξικόπημα της περασμένης Παρασκευής.

Χθες Πέμπτη πάντως και έως σήμερα νωρίς το πρωί, εξαιτίας των ανέμων που φυσούσαν στην περιοχή, σε όλα τα νησιά του βορείου Αιγαίου δεν πέρασαν μετανάστες και πρόσφυγες.

Σήμερα, στη Λέσβο, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, βρίσκονταν εγκλωβισμένοι 3084 πρόσφυγες και μετανάστες, στη Χίο 2477 και στη Σάμο 1067. Συνολικά στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρισκόταν 6628 άτομα, τα οποία στο σύνολο τους έχουν αιτηθεί τη χορήγηση ασύλου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact