ΕΛΛΑΔΑ

Μυτιλήνη: Μετανάστες ζητούν να επιστρέψουν οικειοθελώς στην Τουρκία

Σήμερα έλαβε χώρα η επιχείρηση απέλασης 12 μεταναστών με το καταμαράν «NAZLI» από τη Μυτιλήνη προς το Δικελί της Τουρκίας, σε εφαρμογή της απόφασης μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Lesvosnews.gr, οι περισσότεροι από αυτούς ζήτησαν μόνοι τους να επιστρέψουν στην Τουρκία, λόγω τον προβλημάτων που προέκυψαν και δεν μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τον προορισμό τους.

Ανάμεσα στους 12 βρίσκονται και 7 σκληροπυρηνικοί, οι οποίοι είχαν δημιουργήσει πολλά προβλήματα στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια, όπου σε καθημερινή βάση δημιουργούσαν επεισόδια και ταραχές.

Αύριο Μεγάλη Τετάρτη θα απελαθούν ακόμα 12 Σύριοι μετανάστες, οι οποίοι θέλησαν από μόνοι τους να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Η μεταφορά τους θα γίνει αεροπορικώς και θα μεταβούν στην Αττάλεια.

Η κατάσταση στη Μόρια εν τω μεταξύ, εξακολουθεί να παραμένει έκρυθμη, με τους κρατούμενους να πλησιάζουν τους 4.000 και οι οποίοι σιγά – σιγά θα αφήνονται ελεύθεροι να κινούνται στη Λέσβο, χωρίς να μπορούν να φύγουν από το νησί, αφού το όριο των 25 ημερών κράτησης που υπάρχει, για να εκδοθεί ή όχι απόφαση για την παραχώρηση πολιτικού ασύλου, έχει περάσει για τους περισσότερους από τους κρατούμενους μετανάστες.

Πηγή: lesvosnews.gr

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact