ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να αποσυρθεί το Ασφαλιστικό ζήτησε ο Κουτσούμπας

Στα Χανιά ο γ.γ. του ΚΚΕ – Κινητοποιήσεις αγροτών στο Ηράκλειο

Να αποσύρει το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να μην το καταθέσει στη βουλή κάλεσε την κυβέρνηση, σήμερα από τα Χανιά, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας καλώντας παράλληλα τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

«Αυτό το νομοσχέδιο το ασφαλιστικό, δεν διορθώνεται, δεν φέρνει επιμέρους τροποποιήσεις, δεν θα πρέπει καν να κατατεθεί στη βουλή, θα πρέπει η κυβέρνηση να το αποσύρει κάτω από τη λαϊκή κατακραυγή και τους αγώνες των εργαζομένων», τόνισε ο κ Κουτσούμπας.

Από τα Χανιά ο γ.γ. του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, «να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και επιφυλακή» για να αντιμετωπίσουν όπως είπε «τις πιέσεις, τον απροσανατολισμό, την τρομοκρατία και τη φοβία που προσπαθούν τα υπόλοιπα αστικά κόμματα και η κυβέρνηση και η αξιωματική αντιπολίτευση να σπείρουν όσο αναφορά τις μορφές πάλης που χρησιμοποιούν είτε οι εργάτες, είτε οι αγρότες που βρίσκονται στον δρόμο του αγώνα».

Ο κ Κουτσούμπας κάλεσε επίσης τους εργαζόμενους «να μην πέσουν στην παγίδα και τον αποπροσανατολισμό των διαφόρων πολιτικών δυνάμεων αλλά και των διαφόρων συνδικαλιστικών παρατάξεων που μιλάνε με βάση συντεχνιακά αιτήματα και με αιτήματα ότι με επιμέρους τροποποιήσεις για επιμέρους κατηγορίες και κλάδους εργαζομένων αυτό το αντιασφαλιστικό έκτρωμα μπορεί να βελτιωθεί».

Ο κ Κουτσούμπας τόνισε ότι το κόμμα του θα βρίσκεται μέσα και έξω από τη βουλή δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξέφρασε την αντίθεση του ΚΚΕ στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας.

Αποκλεισμοί στο Ηράκλειο

Στο μεταξύ, τους οδικούς κόμβους Αρχανών και Αγίου Σώζοντα στον δρόμο Ηρακλείου- Βιάννος απέκλεισαν σήμερα από το πρωί αγρότες από τις Αρχάνες και την ευρύτερη περιοχή.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:00 το πρωί όπου οι αγρότες με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα απέκλεισαν συμβολικά αρχικά τον κόμβο των Αρχανών και στη συνέχεια κινήθηκαν λίγο παρακάτω αποκλείοντας συμβολικά και τον κόμβο του Αγίου Σώζοντα.

Οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται ενάντια στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση καθώς και σε ένδειξη συμπαράστασης στις κινητοποιήσεις συναδέλφων τους απ’ όλη την Ελλάδα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact