ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Ο Τσακαλώτος επιβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει δέσμευση για το χρέος στο τρίτο μνημόνιο

«Από τη Δευτέρα θα έχουν χρόνο να ξεκαθαρίσουν τους εσωκομματικούς λογαριασμούς τους»

Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσαν οι χθεσινές δηλώσεις του Ευκλείδη Τσακαλώτου στο Marketwatch για το ζήτημα του χρέους.

«Ο κ. Τσακαλώτος, μέλος της ομάδας των 53, ο οποίος εισηγήθηκε στη Βουλή των Ελλήνων το 3ο Μνημόνιο, άρχισε ήδη την εσωκομματική αντιπολίτευση για το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους. Επιβεβαιώνει τους φόβους που είχαμε διατυπώσει στη Βουλή όταν λέγαμε ότι δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά και καμία δέσμευση για το χρέος στο 3ο Μνημόνιο», αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η ΝΔ παραθέτει στη συνέχεια τη δήλωση της Συνόδου Κορυφής για το ευρώ της 12ης Ιουλίου 2015 «που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας και οι εταίροι και πιστωτές μας», όπως υπογραμμίζει.

Η δήλωση της Συνόδου Κορυφής περιλαμβάνει και τονίζει ότι:

– «Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης έχουν θεσπίσει κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών μία αξιοσημείωτη δέσμη μέτρων προς υποστήριξη της βιωσιμότητας του χρέους της Ελλάδας, η οποία εξομάλυνε την πορεία εξυπηρέτησης του χρέους της Ελλάδας και μείωσε το κόστος σημαντικά».

– «Σύμφωνα με το πνεύμα της δήλωσης της Ευρωομάδας του Νοεμβρίου του 2012, η Ευρωομάδα παραμένει έτοιμη να εξετάσει, εάν χρειαστεί, πιθανά πρόσθετα μέτρα (πιθανή παράταση των περιόδων χάριτος και αποπληρωμής), για να εξασφαλιστεί ότι οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες παραμένουν σε βιώσιμο επίπεδο».

– «Δεν μπορούν να αναληφθούν απομειώσεις της ονομαστικής αξίας του χρέους. Οι ελληνικές αρχές επαναλαμβάνουν την κατηγορηματική δέσμευσή τους να τηρήσουν πλήρως και εγκαίρως τις χρηματοοικονομικές τους υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές τους».

«Τα σημεία αυτά δεσμεύουν την Ελλάδα αλλά και τους εταίρους μας. Σε κάθε περίπτωση, από τη Δευτέρα θα έχουν χρόνο να ξεκαθαρίσουν τους εσωκομματικούς λογαριασμούς τους… Αρκεί όλο αυτό το σκηνικό να μην το πληρώσει η χώρα και οι Έλληνες πολίτες!», καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact