ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα μέτρα στο εργασιακό προαναγγέλλει το ΔΝΤ

Θα οριστικοποιηθούν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης, τόνισε ο Τζέρι Ράις

Την ποσοτικοποίηση των μέτρων που αποφάσισε η ΕΕ για το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδας και νέα μέτρα στην αγορά εργασίας ζητάει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Όπως ανέφερε, πριν από λίγο, ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις, το Ταμείο βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Ευρωπαίους δανειστές της Ελλάδος, προκειμένου να ποσοτικοποιηθούν τα μέτρα ελάφρυνσης που αποφασίστηκαν στο Eurogroup της 24ης Μαΐου. Ο ίδιος προανήγγειλε τη λήψη πρόσθετων μέτρων στην αγορά εργασίας, τα οποία θα οριστικοποιηθούν το φθινόπωρο, στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης.

Όπως υπογράμμισε ο ίδιος, το ΔΝΤ επιθυμεί να συμμετάσχει και χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα της Ελλάδος. Ωστόσο, απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους, προκειμένου αυτό να καταστεί βιώσιμο.

Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του ΔΝΤ και των ευρωπαϊκών θεσμών, προκειμένου να ποσοτικοποιηθούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, έτσι ώστε το ΔΝΤ να αποκτήσει μία σαφή εικόνα για την επίπτωση που θα αυτά θα έχουν στη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Τα αποτελέσματα θα περιλαμβάνονται στη νέα έκθεση βιωσιμότητας του Ελληνικού Δημοσίου Χρέους, την οποία το ΔΝΤ θα ήθελε να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους, έτσι ώστε να λάβει μία οριστική απόφαση για το αν θα συμμετάσχει και χρηματοδοτικά στο ελληνικό πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση, το ΔΝΤ, όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπός του, δεν είναι διατεθειμένο να εξαιρέσει την Ελλάδα από τους κανόνες χρηματοδότησης που εφαρμόζει. Όπως διαβεβαίωσε και στην περίπτωση της Ελλάδος, το ΔΝΤ θα ακολουθήσει τους κανόνες που ισχύουν για όλες τις χώρες.

Ερωτηθείς για την ανάγκη λήψης νέων μέτρων στην αγορά εργασίας, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΔΝΤ το επιβεβαίωσε, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι η διαδικασία μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας έχει ήδη ξεκινήσει, ωστόσο πρόσθετα μέτρα απαιτούνται, τα οποία, όμως, θα εξειδικευθούν στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης και πρέπει να είναι εναρμονισμένα με τη διεθνή πρακτική (ότι αυτό μπορεί να σημαίνει). Όπως είπε, τα μέτρα αυτά είναι αναγκαίο να διασφαλίζουν τα όποια οφέλη έχουν, μέχρι στιγμής, προκύψει στο μέτωπο της ανταγωνιστικότητας.

Για το ενδεχόμενο Brexit, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ προειδοποίησε ότι μία τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτούσε μία μακρά περίοδο υψηλής αβεβαιότητας, έντονων διακυμάνσεων στις αγορές και επιβράδυνσης των ρυθμών ανάπτυξης.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact