ΕΛΛΑΔΑ

Νέα τροπή στην υπόθεση με το πλοίο που ναυάγησε νοτιοδυτικά του Κερίου

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του ιστιοφόρου με τους δύο Τούρκους επιβαίνοντες που εντοπίστηκαν το πρωί της περασμένης Τετάρτης σε θαλάσσια περιοχή, 36 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά του Κερίου, καθώς το σκάφος που σύμφωνα με τους διασωθέντες είχε βυθιστεί, λίγα 24ωρα αργότερα βρέθηκε να πλέει ακυβέρνητο.

Το σκάφος αφού ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Ζακύνθου εξετάστηκε και βρέθηκαν στοιχεία που κάνουν το Λιμεναρχείο Ζακύνθου να πιστεύει ότι χρειάζεται να ασχοληθεί περαιτέρω με το θέμα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν συνδέεται με πιθανή διακίνηση παράτυπων μεταναστών.

Για την υπόθεση σχηματίζεται δικογραφία, καθώς πάνω στο σκάφος βρέθηκαν μεταξύ άλλων πολλές σωσίβιες ζώνες, παιδικά ρούχα και προμήθειες τροφίμων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το υπό αμερικανική σημαία ιστιοφόρο Kontiki βρέθηκε το περασμένο Σάββατο 20 μίλια δυτικά του νησιού και όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για το ίδιο πλοίο με το οποίο ταξίδευαν πριν λίγες ημέρες οι δύο Τούρκοι υπήκοοι πριν έρθουν αντιμέτωποι με την κακοκαιρία και χρειάστηκε να διεξαχθεί επιχείρηση για τη διάσωσή τους.

Σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του Λιμενάρχη Ζακύνθου ο «ένας από τους δύο Τούρκους επιβαίνοντες είχε κατά το παρελθόν καταδικαστεί σε φυλάκιση για υπόθεση λαθραίας διακίνησης μεταναστών».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact