ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρές περισσότερες από 100 φάλαινες σε παραλία της Νέας Ζηλανδίας

Σχεδόν 200 φάλαινες εξόκειλαν χθες, στην παραλία του Φάργουελ στα βόρεια της Νότιας Νήσου της Νέας Ζηλανδίας.

Περισσότερες από 100 φάλαινες – πιλότοι που ξεβράστηκαν σε μία παραλία της Νέας Ζηλανδίας πέθαναν, με τις περιβαλλοντικές υπηρεσίες να εκφράζουν φόβους για την επιβίωση κι άλλων 90 θηλαστικών.

Εκμεταλλευόμενα την παλίρροια δεκάδες μέλη σωστικών συνεργείων προσπάθησαν να τις οδηγήσουν πίσω στα βαθιά. Όμως, τα θηλαστικά άλλαξαν πορεία και κατευθύνθηκαν και πάλι προς τις ακτές κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Ο θάνατος των 103 (φαλαινών) έχει επιβεβαιωθεί και προσπαθούμε να κρατήσουμε τις υπόλοιπες στη ζωή» είπε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας προστασίας του περιβάλλοντος. «Περίπου 150 εθελοντές τις φροντίζουν όσο το δυνατόν» κυρίως ψεκάζοντάς τις με νερό, εξήγησε.

Πάντως, ανέφερε ότι η υπηρεσία προετοιμάζεται για μια πολύ δυσάρεστη κατάσταση, καθώς κάθε φορά που παγιδεύονται στην άμμο η υγεία τους επιδεινώνεται ραγδαία.

Οι εθελοντές θα προσπαθήσουν εκ νέου να στείλουν τις φάλαινες στα βαθιά αργότερα, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να τους κάνουν ευθανασία στην περίπτωση που οι προσπάθειες δεν καρποφορήσουν.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact