ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός ο επικριτής του Πούτιν, Αλεξέι Ναβάλνι

Tον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσαν οι αρχές των φυλακών στις οποίες κρατούνταν, στη Ρωσία.

«Την 16η Φεβρουαρίου 2024, στο σωφρονιστικό κέντρο N°3, ο κρατούμενος Ναβάλνι Α. Α. αισθάνθηκε αδιαθεσία έπειτα από περίπατο (…) τα αίτια του θανάτου του τελούν υπό εξακρίβωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση των ρωσικών σωφρονιστικών υπηρεσιών.

Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο δηλώνει άγνοια για τα αίτια του θανάτου του. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πληροφορήθηκε τον θάνατο του Αλεξέι Ναβάλνι. Ενώ ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως δεν έχει πληροφορίες για το θέμα και πως οι ρωσικές σωφρονιστικές αρχές προχωρούν σε όλους τους απαραίτητους ελέγχους.

Σφοδρός επικριτής

O 47χρονος θεωρείτο ως ένας από τους πιο σφοδρούς επικριτές του Κρεμλίνου.

Ο Ναβάλνι είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση έως την ηλικία των 74 ετών κατηγορούμενος για εξτρεμισμό και απάτες – κατηγορίες που ο ίδιος αποκήρυσσε ως ψευδείς και κατασκευασμένες με μόνο στόχο να τον κρατήσουν μακριά από τα πολιτικά δρώμενα.

Στα τέλη του περασμένου έτους, είχε μεταφερθεί σε σωφρονιστικό κατάστημα της Αρκτικής, σε μια από τις πιο σκληρές φυλακές της χώρας, όπου θα εξέτιε «σε ειδικό καθεστώς» την ποινή του για 19 χρόνια.

Αίσθηση δε, είχε προκαλέσει ένα από τα τελευταία βίντεο, τον τελευταίο Ιανουάριο, όπου είχε εμφανιστεί λιπόσαρκος και με ξυρισμένο κεφάλι.

Τον περασμένο Δεκέμβριο δεν εμφανίστηκε σε αρκετές προγραμματισμένες δικαστικές ακροάσεις, με τη νομική ομάδα του να καταγγέλλει πως αγνοείτο επί 17 ημέρες. «Ο Ναβάλνι δεν έχει κρυφτεί ποτέ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα», είχαν αναφέρει σε ανάρτησή τους στο Telegram οι δικηγόροι του.

Αφού κατέθεσαν 680 αιτήματα για τον εντοπισμό του, στις 25 Δεκεμβρίου ανακοίνωσαν πως ο Ναβάλνι «είχε βρεθεί» πάνω από 1.600 χλμ μακριά, στο σωφρονιστικό κατάστημα «Polar Wolf» στην Αρκτική.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα, για τελευταία φορά εμφανίστηκε χθες, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας μέσω βιντεοκλήσης.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact