ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο επίδομα έως 800 ευρώ – Τα κριτήρια και τα ποσά

Από 100 έως 800 ευρώ θα κυμαίνεται το νέο επίδομα για τους καταναλωτές που θερμαίνουν τα σπίτια τους με ρεύμα ανεξαρτήτως τεχνολογίας. Το μοντέλο, οι δικαιούχοι και τα κριτήρια χορήγησης, θα είναι ίδια με αυτά του επιδόματος για τις άλλες κατηγορίες θέρμανσης.

Το επίδομα θα χορηγηθεί για μέρος της χειμερινής περιόδου 2023-2024 σε φυσικά πρόσωπα που θα δηλώσουν ότι θερμαίνονται με ηλεκτρική ενέργεια.

Βάση υπολογισμού του επιδόματος είναι τα 350 ευρώ που θα πολλαπλασιάζονται με συντελεστή επιδότησης ανά οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία. Το ποσό που θα προκύπτει θα προσαυξάνεται κατά 20% για κάθε εξαρτώμενο τέκνο και το τελικό επίδομα θα κυμαίνεται μεταξύ 100 και 800 ευρώ.

Τα εισοδηματικά κριτήρια και τα κριτήρια ακίνητης περιουσίας για την απονομή του επιδόματος θέρμανσης από ηλεκτρικό ρεύμα είναι ίδια με αυτά του επιδόματος για τις άλλες μορφές ενέργειας.

Αυτό σημαίνει ότι για να καταστεί κάποιος δικαιούχος του επιδόματος θέρμανσης με ρεύμα θα πρέπει:

  • ο ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα να μην ξεπερνά τις 16.000 ευρώ για άγαμο και 24.000 ευρώ για έγγαμο χωρίς τέκνα.
  • Το εισόδημα των 24.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο.
  • Για τις μονογονεϊκές οικογένειες το εισόδημα είναι έως 29.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο.

Σε ό,τι αφορά την ακίνητη περιουσία δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για τους άγαμους και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους.

  • Το μέτρο παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος θα ανακοινώσει τις λεπτομέρειες εφαρμογής του αύριο, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, σε συνέντευξη τύπου.
  • Στο πακέτο μέτρων που θα ανακοινώσει ο κ. Σκυλακάκης περιλαμβάνεται και το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο για τις πολύτεκνες οικογένειες, μεταδίδει η ΕΡΤ.

Δικαιούχοι είναι οι οικογένειες με 4 εξαρτώμενα τέκνα και άνω, ενώ η έκπτωση επί της χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχεται σε 100 ευρώ/MWh.

Επίσης προβλέπεται ότι για οικογένεια με 4 εξαρτώμενα τέκνα το ανώτατο ετήσιο εισοδηματικό όριο είναι τα 50.000 ευρώ, ενώ για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο τέκνο προστίθεται το ποσό των 2.500 ευρώ, μέχρι τα 70.000 ευρώ ανεξαρτήτως του αριθμού των μελών της οικογένειας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact