ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο «κραχ» στο Χρηματιστήριο -Βουτιά 5,38%, στις 910 μονάδες ο Γενικός Δείκτης Τιμών

Με μεγάλη πτώση έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το Γενικό Δείκτη Τιμών να κλείνει στις 910 μονάδες, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του 5,38%.

Μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, κατά τις οποίες ο δείκτης είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 6,10%, εκδηλώθηκαν έντονες ρευστοποιήσεις ανατρέποντας το σκηνικό, με την αγορά να κλείνει με μεγάλες απώλειες άνω του 5%, υποχωρώντας προς τα επίπεδα των 910 μονάδων.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν οι τραπεζικές μετοχές, ο δείκτης των οποίων κατέγραψε απώλειες άνω του 8%. O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 910,50 μονάδες σημειώνοντας πτώση 5,38%.

Σε εβδομαδιαία βάση, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης σημείωνε πτώση 0,58%, ενώ από τις αρχές του έτους σημειώνει πτώση σε ποσοστό 21,69%. Η αξία των συναλλαγών παρουσιάσθηκε αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις και ανήλθε στα 101,43 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 5,60%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 2,31%.

Φωτογραφία: Eurokinissi 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact