ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο υποταμείο ετοιμάζει το ΕΤΕΑΝ

Θα παρέχει κεφαλαιουχική στήριξη στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

«Ετοιμάζεται ένα νέο υποταμείο, το οποίο θα παρέχει κεφαλαιουχική (και όχι μόνο χρηματοδοτική) στήριξη στις μικρές και μεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις, υπό την “ομπρέλα” του ΕΤΕΑΝ και το ΙFG». Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕΑΝ (Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης) Κωνσταντίνος Γαλιάτσος, μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε η A-Energy, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με θέμα: «Χρηματοδότηση έργων και επενδύσεων: Η επόμενη μέρα».

Όπως είπε, το 2015 ήταν ένα έτος πολύ σημαντικό για το ΕΤΕΑΝ, γιατί ενεργοποιήθηκε ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο, το IFG και, συγκεκριμένα, το πρώτο υποταμείο του, το δανειακό. Το IFG είναι ένα κοινό ταμείο του ΕΤΕΑΝ και της γερμανικής αναπτυξιακής τράπεζας KFW. Η μεγάλη σημασία του IFG είναι ότι μετέφερε νέους χρηματοδοτικούς πόρους και τεχνογνωσία από ένα εξειδικευμένο χρηματοδοτικό ίδρυμα (την KFW) στο ΕΤΕΑΝ και μέσω αυτού στην ελληνική οικονομία.

Ο ίδιος σημείωσε ότι η πιο μεγάλη συμβολή του IFG είναι ότι έθεσε για πρώτη φορά σε εφαρμογή το μοντέλο της δημιουργίας κοινών ταμείων μεταξύ του εθνικού αναπτυξιακού ταμείου, του ΕΤΕΑΝ και των διαφόρων διεθνών φορέων (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, EBRD, EIF, κλπ), που έχουν διακηρύξει την πρόθεσή τους να συμβάλουν στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Γαλιάτσος ανέφερε, τέλος ότι στην Ελλάδα τα βασικά εναλλακτικά χρηματοδοτικά εργαλεία που είχαν σχεδιαστεί, μέχρι το 2014 και τα οποία διαχειρίζονταν το ΕΤΕΑΝ, ήταν ταμεία εγγύησης των τραπεζικών χρηματοδοτήσεων και ταμεία συγχρηματοδότησης μαζί με τις τράπεζες, των μικρών και μεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact