ΚΟΣΜΟΣ

Νέος υπουργός Εξωτερικών-έκπληξη στη Βόρεια Κορέα

Ο Ρι Σον Γκουόν είναι στρατιωτικός καριέρας με περιορισμένη εμπειρία στο πεδίο της διπλωματίας

Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας επιβεβαίωσαν σήμερα ότι ο Ρι Σον Γκουόν, στρατιωτικός καριέρας με περιορισμένη εμπειρία στο πεδίο της διπλωματίας, είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της χώρας.

Το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA μετέδωσε ότι ο Ρι, ακόμη ένας ανώτερος αξιωματικός στον οποίο ανατίθενται κρίσιμα καθήκοντα επί των ημερών του Κιμ Γιονγκ Ουν, έκανε την πρώτη του ομιλία αφότου ανέλαβε επικεφαλής της βορειοκορεατικής διπλωματίας σε εκδήλωση για το νέο έτος χθες Πέμπτη με προσκεκλημένους ξένους διπλωμάτες και αντιπροσώπους διεθνών οργανισμών.

Διπλωματική πηγή στη Σεούλ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι η Πιονγκγιάνγκ ενημέρωσε κράτη που έχουν πρεσβείες στη χώρα ότι ο Ρι, ανώτατος αξιωματικός του στρατού και στέλεχος του κυβερνώντος Κόμματος Εργατών της Κορέας, αντικατέστησε τον Ρι Γιονγκ Χο στο αξίωμα του υπουργού Εξωτερικών.

Ο διορισμός του προκάλεσε έκπληξη σε κάποιους αναλυτές, καθώς η εξέλιξη καταγράφηκε εν μέσω του συνεχιζόμενου αδιεξόδου στις συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την αποπυρηνικοποίηση. Ο Ρι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δεν έχει καμία εμπειρία σε διαπραγματεύσεις με αμερικανούς αξιωματούχους για ζητήματα τόσο περίπλοκα όσα τα προγράμματα ανάπτυξης βαλλιστικών πυραύλων και πυρηνικών όπλων της χώρας του.

Ο προκάτοχός του ήταν διπλωμάτης καριέρας, εξαιρετικά έμπειρος και ικανός διαπραγματευτής, που παρ’ όλ’ αυτά έμοιαζε να παραχωρεί συχνά την πρωτοκαθεδρία σε στρατιωτικούς-απεσταλμένους του κόμματος στις επαφές των τελευταίων δύο ετών.

Ο νέος ΥΠΕΞ της Βόρειας Κορέας το 2018 πάντως ήταν ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της χώρας του στον διακορεατικό διάλογο, καθώς ήταν ο πρόεδρος της Επιτροπής για την Ειρηνική Επανένωση της Χώρας, που χειρίζεται τις σχέσεις με τη Νότια Κορέα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact