ΚΟΣΜΟΣ

Νότιο Σουδάν: Ρωσικό αεροσκάφος συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του -Τουλάχιστον 41 οι νεκροί [εικόνες]

Ρωσικής κατασκευής φορτηγό αεροσκάφος που μετέφερε κάποιους επιβάτες συνετρίβη σήμερα λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Νοτίου Σουδάν Τζούμπα, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 41 ανθρώπων, μεταξύ των επιβαινόντων και άλλων που βρισκόντουσαν στο έδαφος, δήλωσε αξιωματούχος και αυτόπτης μάρτυρας που επικαλείται το Ρόιτερς.

Του δυστυχήματος επέζησαν δύο άνθρωποι, ένα μέλος πληρώματος και ένα παιδί, δήλωσε ο εκπρόσωπος της νοτιοσουδανικής προεδρίας Ατένι Ουέκ Ατένι στο Ρόιτερς.

Το αεροσκάφος μπορεί, σύμφωνα με τον ίδιο, να είχε περίπου 20 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου του πληρώματος και 10 με 15 επιβάτες, ενώ άγνωστος αριθμός ανθρώπων σκοτώθηκε στο έδαφος.

Αξιωματικός της αστυνομίας, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, δήλωσε ότι τουλάχιστον 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το δυστύχημα. Επίσης αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο Ρόιτερς ότι είδε 41 πτώματα στον τόπο του δυστυχήματος.

Λίγο νωρίτερα αξιωματικός της αστυνομίας και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν ότι 10 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δύο επέζησαν από τη συντριβή του φορτηγού αεροσκάφους ρωσικής κατασκευής Antonov λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο της Τζούμπα στο Νότιο Σουδάν.

Ο Radio-Miraya της Αποστολής του ΟΗΕ στο Νότιο Σουδάν, ανέφερε στο Twitter ότι το “φορτηγό αεροσκάφος με προορισμό το Πάλος, στην πολιτεία του Άνω Νείλου (βορειοανατολικά) συνετρίβη σε απόσταση 800 μέτρων από τον διάδρομο απογείωσης του διεθνούς αεροδρομίου της Τζούμπα”.

Επίσης λίγο νωρίτερα η South Sudan Tribune έγραφε και αυτή στο Twitter: “Ένα Antonov φορτηγό αεροπλάνο συνετρίβη σήμερα στην Τζούμπα με 5 Ρώσους μέλη πληρώματος και 7 επιβάτες. Μόνον δύο επιζήσαντες, ο ένας παιδί”, ενώ τέλος ο Eye Radio, ένας τοπικός ραδιοσταθμός, διευκρίνιζε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη “λίγο μετά την απογείωσή του”.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact