ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα αποδέχεται τη συμμετοχή του ΔΝΤ

«Σοβαρή η πρόταση για το ασφαλιστικό»

Σοβαρή χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ την ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό, τονίζοντας πάντως πως θα πρέπει να φανεί αν εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του συστήματος. Προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα «αποδέχεται ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα».

Όπως γνωστοποίησε, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος τον διαβεβαίωσε στην πρόσφατη συνάντησή τους ότι η Ελλάδα αποδέχεται το γεγονός ότι το ΔΝΤ θα πρέπει να είναι μέρος της διαδικασίας.

Αναφορικά με το χρέος, δήλωσε ότι η συζήτηση για τη βιωσιμότητα θα αρχίσει μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και επανέλαβε ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ είναι βέβαιη. «Έχουμε τη δέσμευσή τους για συμμετοχή», ανέφερε ο κ. Ντέισελμπλουμ, αναγνωρίζοντας ότι το Ταμείο ζητεί γενναία μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού.

Ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε επίσης ευτυχής για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής, ενώ σχετικά με το σχέδιο του ασφαλιστικού σχολίασε ότι είναι εμφανές πως έχει γίνει σκληρή δουλειά.

«Θα κάνουμε απλά έναν απολογισμό, δεν θα μπούμε σε βάθος», είπε σχετικά με τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact