ΕΛΛΑΔΑ

«Ντου» της εφορίας στο Σύλλογο Τεμπών – Οργισμένη απάντηση Καρυστιανού

Σαν να μην έφταναν όλα όσα έχουν περάσει, οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών βρίσκονται τώρα αντιμέτωποι και με την εφορία. Κλιμάκιο της ΑΑΔΕ πραγματοποίησε έφοδο στα γραφεία του Συλλόγου τους, ζητώντας να γίνει έλεγχος στα οικονομικά τους στοιχεία.

Η είδηση προκάλεσε την άμεση και οργισμένη αντίδραση της προέδρου του Συλλόγου, Μαρίας Καρυστιανού, η οποία με μια ανάρτηση-καταπέλτη μίλησε ανοιχτά για προσπάθεια εκφοβισμού.

«Είμαστε πεντακάθαροι»

Η κα Καρυστιανού δεν μάσησε τα λόγια της. Χαρακτήρισε τον έλεγχο ως ένα «νέο δόλιο χτύπημα» με σκοπό να τους τρομοκρατήσουν και να τους κλείσουν το στόμα. Όμως, όπως ξεκαθάρισε, δεν έχουν τίποτα να κρύψουν.

«Όλα είναι καθαρά και διάφανα», έγραψε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η ίδια εξ αρχής ήθελε να δημοσιοποιούνται τα πάντα. Οπότε, όπως λέει, αν κάποιοι έψαχναν τρόπο να τους σπιλώσουν, θα πέσουν πάλι στο κενό.

Τα καυτά ερωτήματα για τους «μεγάλους»

Εδώ είναι που η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού παίρνει άλλη τροπή και περνάει στην αντεπίθεση. Απευθυνόμενη στο Υπουργείο Οικονομικών και την ΑΑΔΕ, ρωτάει το αυτονόητο: Με ποια λογική έγινε προτεραιότητα ο έλεγχος στον Σύλλογο των θυμάτων;

Η ίδια βάζει στο τραπέζι σοβαρά ζητήματα, ρωτώντας ευθέως:

  • Γιατί μένουν θαμμένοι στα συρτάρια φάκελοι-φωτιά που κοστίζουν δισεκατομμύρια στο κράτος;
  • Πόσοι έλεγχοι σταμάτησαν ξαφνικά όταν έπεσαν πάνω σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα;
  • Πόσοι «επώνυμοι» με βαριά ονόματα δεν ελέγχθηκαν ποτέ;

«Περιμένουμε απαντήσεις»

Η Μαρία Καρυστιανού δεν έμεινε μόνο στην άμυνα. Κατήγγειλε πως συχνά οι φορολογικοί έλεγχοι χρησιμοποιούνται ως «όπλο» με εξοντωτικά πρόστιμα απέναντι σε όσους τολμούν να μιλήσουν ενάντια στο σύστημα, ενώ την ίδια ώρα άλλοι περνούν «ζάχαρη».

Η ανάρτησή της κλείνει με την απαίτηση για επίσημες απαντήσεις, τόσο από τον Διοικητή της ΑΑΔΕ όσο και από τον Υπουργό Οικονομικών.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact