ΕΛΛΑΔΑ

Ο Αρειος Πάγος έριξε «καμπάνα» 85.000 ευρώ σε επιχειρηματία για παράνομες ξαπλώστρες

Πρόστιμο 85.000 ευρώ επικύρωσε ο Άρειος Πάγος σε επιχειρηματία για επιπλέον χρήση αιγιαλού προκείμενου να τοποθετήσει ξαπλώστρες και ομπρέλες πέραν των τετραγωνικών μέτρων που προέβλεπε η μίσθωση που είχε με το δήμο Χανίων.

Ο επιχειρηματίας….κατέλαβε επιπλέον 660 τ.μ. αιγιαλού από την έκταση που προέβλεπε η άδεια και τοποθέτησε πρόσθετες καρέκλες, ομπρέλες, ξαπλώστρες, αλλά και μια καντίνα 120  τ.μ.

Το Δημόσιο του επέβαλε πρόστιμο 129.788 ευρώ και ο Δήμος 440 ευρώ για καταπάτηση αιγιαλού.

Ο επιχειρηματίας προσέφυγε στην Δικαιοσύνη για το πρόστιμο των 129.788 ευρώ και το Εφετείο Αθηνών το μείωσε στις 85.000 ευρώ, με το αιτιολογικό ότι το πρόστιμο πρέπει να ανταποκρίνεται στο διάστημα της παράβασης, το οποίο ήταν επί τρίμηνο και όχι για όλο το χρονικό διάστημα της μίσθωσης. Η μίσθωση του αιγιαλού ήταν για μια θερινή περίοδο.

Με την σειρά του ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου, απορρίπτοντας την αίτηση αναίρεσης του επιχειρηματία.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact