ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο εμπνευστής του νέου Σχεδίου Μάρσαλ, Δημήτρης Παπαδημητρίου, στο υπουργείο Οικονομίας

Ο άνθρωπος που ξέρει καλά το οικονομικό κλάμπ των ΗΠΑ στο νέο υπουργικό σχήμα

Ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Δημήτρης Παπαδημητρίου αποτελεί την έκπληξη στο νέο κυβερνητικό σχήμα, καθώς είναι ένας διακεκριμένος οικονομολόγος και ο άνθρωπος ο οποίος θεωρείται ένα από τα πρόσωπα κλειδιά της κυβέρνησης.

Ο καθηγητής της έδρας Οικονομικών Jerome Levy, Δημήτρης Παπαδημητρίου είναι μέλος των Συντακτικών Επιτροπών περιοδικών όπως το Review of Income and Wealth, καθώς και οργανισμών όπως το Οικονομικό Κλαμπ της Νέας Υόρκης, η Ελληνοαμερικανική Ένωση Τραπεζιτών, και η Επιτροπή Bretton Woods.

Μάλιστα, η περίφημη φράση του Αλέξη Τσίπρα «Η Ευρώπη χρειάζεται ένα νέο Σχέδιο Μάρσαλ» ανήκει στον ίδιο ο οποίος είχε δηλώσει το Φεβρουάριο του 2012, «you need something similar to the Marshall Plan».

Τον Γενάρη του 2015 όταν ορκίστηκε η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέρασε το κατώφλι του προεδρικού μεγάρου, συνοδεύοντας διακριτικά την σύζυγό του Ράνια Αντωνοπούλου που είναι αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας.

Τα τελευταία χρόνια υπήρξε οικονομικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact