ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο φόβος πτώσης της κυβέρνησης «έβγαλε» από το νομοσχέδιο πρόωρες συντάξεις και αγρότες

Θα έρθουν στο επόμενο πακέτο προαπαιτούμενων στις αρχές Αυγούστου

Με έναν ελιγμό επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου να αποφύγει τυχόν νέες διαρροές από την ψήφιση του δεύτερου κύματος των προαπαιτούμενων μέτρων της συμφωνίας με τους πιστωτές, υπό το φόβο της απώλειας και του ορίου των 120 βουλευτών, γεγονός που θα δρομολογούσε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις και θα όξυνε το ρήγμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι από την κυβέρνηση μετά τη στενωπό του πρώτου πακέτου μέτρων που υπερψηφίστηκε από 123 βουλευτές της κυβέρνησης, η ψηφοφορία της Τετάρτης είχε λάβει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει προαποφασίσει ότι σε περίπτωση που δεν υπερψηφίσουν τουλάχιστον 120 βουλευτές της συμπολίτευσης, θα παραιτούνταν, παραδίδοντας την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

Έτσι στο κυβερνητικό επιτελείο αποφασίστηκε να μην έρθουν στη Βουλή την Τετάρτη οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συντάξεις και τη φορολόγηση των αγροτών. Τα δύο αυτά μέτρα είχαν προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς τόσο στις τάξεις των κυβερνητικών βουλευτών, με αρκετούς από αυτούς που ψήφισαν τα πρώτα μέτρα να εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια, αλλά και στις τάξεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, με τη ΝΔ να δημιουργεί σημαντικά προσκόμματα και το ΠΑΣΟΚ να προαναγγέλλει καταψήφιση της διάταξης για τους αγρότες.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο το κυβερνητικό επιτελείο επιχειρεί να κερδίσει πολύτιμο χρόνο για να καμφθούν οι αντιδράσεις βουλευτών της, αλλά και να υπάρξουν οι κατάλληλοι δίαυλοι επικοινωνίας με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα διασφαλίσουν μία «αναίμακτη» κοινοβουλευτική διαδικασία.

Παράλληλα, σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο, οι ρυθμίσεις αυτές θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή στις αρχές Αυγούστου, ενώ όπως τόνισε στο ΑΠΕ, η κυβέρνηση υπέβαλε αίτημα να μπει νομοσχέδιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας μέσα από «πάγωμα» των πλειστηριασμών για αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το Μαξίμου την Τετάρτη, 22.07.2015, η συζήτηση/ψηφοφορία στη Βουλή αφορά:

– Τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ο οποίος αποτελεί μείζονα αναμόρφωση των διαδικασιών και ρυθμίσεων για το σύστημα πολιτικής δικαιοσύνης και μπορεί να επιταχύνει σημαντικά τη δικαστική διαδικασία και να μειώσει τα κόστη.

– Την ενσωμάτωση της οδηγίας BRRD, που αφορά την ασφάλεια των καταθέσεων, καθώς και την εξυγίανση των πιστωτικών ιδρυμάτων και των επιχειρήσεων επενδύσεων.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact