ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει: Αν δεν συμφωνούσαμε οι τράπεζες της Ελλάδας θα κατέρρεαν την Τετάρτη

Για την μεγαλύτερη απειλή που αντιμετώπιζε η Ελλάδα σε περίπτωση που το χθεσινό Eurogroup έφτανε σε αδιέξοδο μίλησε ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Μάικλ Νούναν.

Ο κ. Νούναν, ο οποίος φέρεται να υιοθέτησε τη σκληρή γραμμή του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ανέφερε ότι «Η μεγαλύτερη απειλή για την Ελλάδα ήταν ότι το τραπεζικό σύστημά της θα παρέδιδε το πνεύμα την επόμενη Τετάρτη».

«Εάν η Αθήνα δεν είχε κάνει σημαντικούς συμβιβασμούς και δεν είχε πετύχει μια συμφωνία με τους υπουργούς της Ευρωζώνης, το τραπεζικό σύστημα της χώρας θα καταστρεφόταν σε λίγες ημέρες» πρόσθεσε ο Μάικλ Νούναν.

Πάντως, ο Ιρλανδός υπουργός επισημαίνει, μιλώντας στο δίκτυο RTE, ότι η Αθήνα θα έχει πολιτικό πρόβλημα καθώς πρόκειται για μια ανατροπή της εκλογικής θέσης τους.

« Δεν υπάρχει απολύτως τίποτα στο τραπέζι που θα μπορούσε να θεωρηθεί παραχώρηση… Πλέον συμβιβάζονται και συμβιβάζονται σημαντικά» σημείωσε ο Μάικλ Νούναν.

«Ηταν ο πρώτος γύρος συνομιλιών για να διασφαλίσουμε ότι η Ελλάδα δεν θα καταρρεύσει την επόμενη εβδομάδα. Από τη στιγμή που θα βρεθούν σε ασφαλή χώρο για τους επόμενους τέσσερις μήνες, θα υπάρξει άλλος ένας γύρος συνομιλιών που θα περιλαμβάνει τη διαπραγμάτευση ενός τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα», πρόσθεσε ο Ιρλανδός υπουργός.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact