ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι συγκεκριμένος»

«Είμαστε πολύ ανήσυχοι, ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι εντελώς συγκεκριμένος» δήλωσε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας (SPD), Τζιάνι Πιτέλα, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Εάν δε καταλήξουν σε μία συμφωνία στην επόμενη συνάντηση κορυφής στη Ρίγα ώστε να εκταμιευθεί η τελευταία χρηματική δόση, τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει, επομένως, να υπάρξει μία συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές».

«Ο κίνδυνος, όμως, δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά και την Ευρώπη. Βεβαίως, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, αλλά και η Ευρώπη, από πλευράς της, θα πρέπει να υιοθετήσει μία πιο ανοικτή στάση, μία πιο ανοιχτή συμπεριφορά, ώστε να υπάρξει μία συμφωνία» υπογράμμισε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών.

Ο κ. Πιτέλα ανέφερε ότι την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Μαϊου θα βρίσκεται στην Ελλάδα και προτίθεται να συναντήσει τον κ. Τσίπρα. «Η δράση των Σοσιαλιστών αποσκοπεί στη σωτηρία της Ελλάδας και των Ελλήνων πολιτών και δεν έχει σημασία το ποιός κυβερνά την Ελλάδα» κατέληξε ο κ. Πιτέλα.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact