ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κοτζιάς ενημερώθηκε από τον Αναστασιάδη για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

Ικανοποίηση στην ελληνική πλευρά για την παρουσία στη Γενεύη του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε η πρώτη αποτίμηση των επαφών για το Κυπριακό στη Γενεύη.

Ο κ. Κοτζιάς είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την πορεία των συνομιλιών. Αμέσως μετά ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συναντήθηκε με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

Η ελληνική πλευρά έχει επανειλημμένα τονίσει τη σημασία του ενεργού ρόλου της ΕΕ στη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και εκφράζει την ικανοποίησή της για την παρουσία στη Γενεύη του προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, γεγονός που δείχνει ότι η ΕΕ εκπροσωπείται στις συνομιλίες στο υψηλότερο επίπεδο.

Αυτή την ώρα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συναντάται με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact