ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κάρφωσε» την ημερομηνία των εκλογών

Ο διάλογος του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ορειβάτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Κορυδαλλό μάλλον πρόδωσε την ημερομηνία των εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στον συγκεκριμένο πολίτη ότι και εκείνος είναι ορειβάτης, τονίζοντας ότι θέλει να ανέβει στον Όλυμπο τον Μάιο. Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ανέφερε στον ορειβάτη ότι «μετά τις εκλογές», προσδιορίζοντας τον χρόνο του δεύτερου γύρου των εκλογών. Αυτός ο διάλογος φαίνεται πως «πρόδωσε» κάλπες στις 9 Απριλίου, καθώς αν υπολογίσει κανείς ότι μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης κάλπης πρέπει να μεσολαβήσουν 4-5 εβδομάδες τότε μέχρι τις 21 Μαΐου θα έχουν διεξαχθεί και οι δεύτερες εκλογές.

Και το τοπίο αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ξεκαθαρίζει ακόμα περισσότερο μετά την ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ότι ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 12.30 το μεσημέρι. Με το άκουσμα της είδησης φούντωσαν τα σενάρια περί προκήρυξης εκλογών, ωστόσο κυβερνητικές πηγές τόνισαν πως με τη συγκεκριμένη συνέντευξη εγκαινιάζεται ένας κύκλος θεματικών συνεντεύξεων του Κυριάκου Μητσοτάκη και σε καμία περίπτωση ο πρωθυπουργός δεν θα ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών.

Ετσι αντικείμενο της συνέντευξης τύπου τη Δευτέρα είναι η οικονομία, η ανάπτυξη και η αγορά εργασίας. Και δεν είναι τυχαίο πως ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Κορυδαλλού εστίασε στις οικονομικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Από αυτόν το μήνα, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια οι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους. Οι πιο πολλοί έως 8%. Όσοι έχουν προσωπική διαφορά -είναι ένα ζήτημα το οποίο μας απασχολεί- θα μειώνεται η προσωπική διαφορά αυτή, με κάθε αύξηση των συντάξεων, αλλά όσοι έχετε προσωπική διαφορά θα δείτε όφελος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Άλλος ένας μνημονιακός φόρος, ο οποίος καταργείται πια για όλους. Όχι μόνο ιδιωτικούς υπαλλήλους, δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Από το Φεβρουάριο θα τεθεί σε εφαρμογή το «Market Pass». Θα δώσουμε τη δυνατότητα επιστροφής έως 10% για τις αγορές τις οποίες κάνετε στο σούπερ μάρκετ. Με εισοδηματικά κριτήρια που θα καλύψουν, πιστεύω, όλες και όλους αλλά και με μια παρέμβαση της πολιτείας πολύ σημαντική για να απορροφήσουμε ουσιαστικά όλη την επίπτωση του πληθωρισμού στο καλάθι του νοικοκυριού. Επίσης από 1ης Απριλίου θα έχουμε τη νέα μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού».

Και συνέχισε: «αν την πρώτη τετραετία το στοίχημα ήταν οι χαμηλότεροι φόροι και ξέρετε πια ότι όλοι πληρώνουμε χαμηλότερους φόρους, το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα, πρωτίστως για τα νέα παιδιά τα οποία τώρα μπαίνουν στην αγορά εργασίας».

Πηγή: Newsbomb.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact