ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κάρφωσε» την ημερομηνία των εκλογών

Ο διάλογος του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον ορειβάτη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Κορυδαλλό μάλλον πρόδωσε την ημερομηνία των εκλογών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε στον συγκεκριμένο πολίτη ότι και εκείνος είναι ορειβάτης, τονίζοντας ότι θέλει να ανέβει στον Όλυμπο τον Μάιο. Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ανέφερε στον ορειβάτη ότι «μετά τις εκλογές», προσδιορίζοντας τον χρόνο του δεύτερου γύρου των εκλογών. Αυτός ο διάλογος φαίνεται πως «πρόδωσε» κάλπες στις 9 Απριλίου, καθώς αν υπολογίσει κανείς ότι μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης κάλπης πρέπει να μεσολαβήσουν 4-5 εβδομάδες τότε μέχρι τις 21 Μαΐου θα έχουν διεξαχθεί και οι δεύτερες εκλογές.

Και το τοπίο αναφορικά με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών ξεκαθαρίζει ακόμα περισσότερο μετά την ανακοίνωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ότι ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 12.30 το μεσημέρι. Με το άκουσμα της είδησης φούντωσαν τα σενάρια περί προκήρυξης εκλογών, ωστόσο κυβερνητικές πηγές τόνισαν πως με τη συγκεκριμένη συνέντευξη εγκαινιάζεται ένας κύκλος θεματικών συνεντεύξεων του Κυριάκου Μητσοτάκη και σε καμία περίπτωση ο πρωθυπουργός δεν θα ανακοινώσει την ημερομηνία των εκλογών.

Ετσι αντικείμενο της συνέντευξης τύπου τη Δευτέρα είναι η οικονομία, η ανάπτυξη και η αγορά εργασίας. Και δεν είναι τυχαίο πως ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Δήμο Κορυδαλλού εστίασε στις οικονομικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από την κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Από αυτόν το μήνα, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια οι συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις συντάξεις τους. Οι πιο πολλοί έως 8%. Όσοι έχουν προσωπική διαφορά -είναι ένα ζήτημα το οποίο μας απασχολεί- θα μειώνεται η προσωπική διαφορά αυτή, με κάθε αύξηση των συντάξεων, αλλά όσοι έχετε προσωπική διαφορά θα δείτε όφελος από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης. Άλλος ένας μνημονιακός φόρος, ο οποίος καταργείται πια για όλους. Όχι μόνο ιδιωτικούς υπαλλήλους, δημόσιους υπαλλήλους και συνταξιούχους.

Από το Φεβρουάριο θα τεθεί σε εφαρμογή το «Market Pass». Θα δώσουμε τη δυνατότητα επιστροφής έως 10% για τις αγορές τις οποίες κάνετε στο σούπερ μάρκετ. Με εισοδηματικά κριτήρια που θα καλύψουν, πιστεύω, όλες και όλους αλλά και με μια παρέμβαση της πολιτείας πολύ σημαντική για να απορροφήσουμε ουσιαστικά όλη την επίπτωση του πληθωρισμού στο καλάθι του νοικοκυριού. Επίσης από 1ης Απριλίου θα έχουμε τη νέα μεγάλη αύξηση του κατώτατου μισθού».

Και συνέχισε: «αν την πρώτη τετραετία το στοίχημα ήταν οι χαμηλότεροι φόροι και ξέρετε πια ότι όλοι πληρώνουμε χαμηλότερους φόρους, το στοίχημα της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί για κάθε Ελληνίδα, για κάθε Έλληνα, πρωτίστως για τα νέα παιδιά τα οποία τώρα μπαίνουν στην αγορά εργασίας».

Πηγή: Newsbomb.gr

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact