ΕΛΛΑΔΑ

Ο οδηγός του περιπολικού στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Εγώ δεν κάνω τίποτα είμαι ταξιτζής

Το σήμα που πήραν οι αστυνομικοί το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φυσσα ήταν ειδοποίηση για πιθανή συμπλοκή μεταξύ φιλάθλων είπε ο οδηγός του περιπολικού που κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο, χαρακτηρίζοντας τον εαυτό του ταξιτζή…

«Ο οδηγός δεν κάνει τίποτα , φυλάμε την περιουσία του δημοσίου» είπε χαρακτηριστικά ο οδηγός του περιπολικού στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Οπως είπε, έψαξαν στα γύρω στενά αλλά δεν εντόπισαν κάτι ύποπτο ενώ στις επίμονες ερωτήσεις της προέδρου για τον τρόπο δράσης της ομάδας του περιπολικού ο αστυνομικός απάντησε: «Εγώ ήμουν στο αυτοκίνητο . Εγώ είμαι ταξιτζής… Ο οδηγός δεν κάνει τίποτα , φυλάμε την περιουσία του δημοσίου».

Μάρτυρας : Μας ζήτησαν να κάνουμε προσαγωγές, ότι περίεργο βλέπαμε .
Πρόεδρος :Ποιον να κάνετε προσαγωγή, όποιον να ναι , έτσι; 
Μάρτυρας: Ξεχωρίζεις τον ύποπτο…κάποιον που δεν ταιριάζει εκείνη την ώρα σε εκείνο το σημείο. 
Η πρόεδρος επεσήμανε , απευθυνόμενη στον μάρτυρα, ότι “αυτά τα λέει για πρώτη φορά” ενώ η εισαγγελέας του είπε πως με την σημερινή του κατάθεση είναι ύποπτος για ψευδορκία. Μάλιστα , η εισαγγελική λειτουργός  τόνισε πως σήμερα ισχυρίζεται ότι εκείνο το βράδυ δεν βγήκε από το περιπολικό ενώ στις πρώτες καταθέσεις του έλεγε ότι έψαχνε με τους συναδέλφους του στα στενά ενώ είχε κλειδώσει το περιπολικό . “Εμείς θα σας τα λέμε είχατε πει μαυροφορεμένους με ρόπαλα” είπε η εισαγγελέας. 

Νωρίτερα εξετάστηκε από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορούμενων ο μάρτυρας Δημήτρης Χατζησταμάτης ο οποίος έπαιξε το ρόλο του ” μεσολαβητή” μεταξύ της παρέας του Παύλου Φύσσα και αυτής των χρυσαυγιτών έξω από το «Κοράλι».
Οι ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης επικεντρώθηκαν  στο γεγονός ότι μετατέθηκε από τον Κορυδαλλό, όπου εργαζόταν ως εξωτερικός φρουρός, στην κεντρική υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αμέσως  μετά την γνωστοποίηση , εκ μέρους του στην υπηρεσία, πως ήταν παρών με ενεργό ρόλο στα γεγονότα που προηγήθηκαν της δολοφονίας . 
Ο κ. Χατζησταμάτης κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν η μετάθεση του επηρέασε τις αρχικές του καταθέσεις καθώς , όπως επεσήμανε,  ο συνήγορος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη για πρώτη φορά εξέφρασε στο δικαστήριο την εκτίμηση πως οι συγκεντρωμένοι Χρυσαυγίτες  στο σημείο της δολοφονίας του μουσικού “διευκόλυναν ψυχολογικά τον Ρουπακιά” και πως “οι αστυνομικοί υποτίμησαν  την όλη κατάσταση” . “Μήπως τα είπατε αυτά γιατί χάσατε τη δουλειά σας, στοχοποιηθήκατε , νιώσατε ότι κινδυνεύετε ή φοβηθήκατε ότι θα βρεθείτε κατηγορούμενος ” ήταν μια από τις ερωτήσεις στις οποίες ο μάρτυρας απάντησε αρνητικά. 

Συνήγορος: Το ” Κοράλι”  ήταν άντρο κάποιας πολιτικής ομάδας;
Μάρτυρας: Όχι, αλλιώς δεν θα πήγαινα.
Συνήγορος : Το “συντεταγμένο ποδοβολητό”, αφού σας έκανε τόση εντύπωση, γιατί δεν το έχετε  αναφέρει στις τρεις προηγούμενες καταθέσεις σας, και το αναφέρετε τώρα;
Μάρτυρας: Για μένα , συντεταγμένο και ποδοβολητό είναι ταυτόσημα.
Συνήγορος : Έχετε  ξαναδεί κόσμο να τρέχει, κύριε;
Μάρτυρας : Έχω δει, αλλά οχι τόσο ομοιόμορφα… Αυτό πρέπει να προσπαθήσεις για να το πετύχεις. 
Συνήγορος: Θεωρείτε τη συνάντηση  του Φύσσα  και της παρέας του με τους αλλους τρεις στην καφετέρια, τυχαία;
Μάρτυρας : Ναι. 
Ο μάρτυρας , πάντως , εξέφρασε και πάλι την απογοήτευση του γιατί εμπιστεύτηκε τους αστυνομικούς στους οποίους κατέθεσε τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν εκείνο το βράδυ ” Έπρεπε  να είχα διαβάσει τα χαρτιά και να είχα πάρει αντίγραφα. Ούτε καν μου τα έστειλαν, δεν τα έλαβα ποτέ… ” 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact