ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ολάντ αρνείται την ποσόστωση στους μετανάστες

Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ επανέλαβε σήμερα την αντίθεση της Γαλλίας στην ποσόστωση των μεταναστών στην Ευρώπη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε τη θέση της Γαλλίας πάνω σε αυτό το θέμα:
«Δεν υπάρχει περίπτωση να μπει ποσόστωση στους μετανάστες, γιατί έχουμε κανόνες στον έλεγχο των συνόρων και πολιτικές ελέγχου της μετανάστευσης», δήλωσε.
Η Γαλλία είναι επισήμως αντίθετη στην ποσόστωση των μεταναστών στις ευρωπαϊκές χώρες, πρόταση που έχει ήδη απορρίψει και η Μεγάλη Βρετανία.
Την ίδια ώρα, η ΕΕ ξεκίνησε ναυτική επιχείρηση κατά των συμμοριών που μεταφέρουν λαθρομετανάστες στη Μεσόγειο. Με την ονομασία « EU Navfor Med », η επιχείρηση έχει στόχο να εμποδίσει τους διακινητές να πλουτίζουν μεταφέροντας παράνομους μετανάστες σε πλοιάρια ως τις ακτές της Ευρώπης. Περίπου 1.800 άτομα έχασαν τη ζωή τους από τις αρχές του 2015 σε αυτά τα πλοιάρια, εκ των οποίων οι 800 σε ένα πλοίο που ναυάγησε ανοιχτά της Λιβύης, πριν από είκοσι ημέρες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact