ΚΟΣΜΟΣ

Ο Ολάντ εφοδιάζει με βαρύ οπλισμό τον Ιρακινό στρατό

Βαρύ οπλισμό στέλνει στον ιρακινό στρατό ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ. 

Όπως δήλωσε την Παρασκευή ο εφοδιασμός θα ξεκινήσει ήδη από τον επόμενο μήνα και πως δεν υπάρχουν σχέδια για την ανάπτυξη στρατευμάτων επί του εδάφους εκεί ή στη Συρία.

Η Γαλλία έχει πει ότι θα εντείνει τις προσπάθειες για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους έπειτα από μία επίθεση στη Νίκαια που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 84 ανθρώπων την περασμένη εβδομάδα.

Εξάλλου, ο Ολάντ εξέφρασε την «εμπιστοσύνη» του στον υπουργό Εσωτερικών, τον Μπερνάρ Καζνέβ, ο οποίος κατηγορείται για ανεπάρκεια όσον αφορά τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί στη Νίκαια και η παραίτηση του οποίου έχει ζητηθεί από ορισμένα κόμματα μετά την επίθεση της 14ης Ιουλίου.

Ο Μπερνάρ Καζνέβ «έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μου», δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ υποσχόμενος εκ νέου ότι θα δοθεί όλη «η αλήθεια» και θα υπάρξει «διαφάνεια» για τις περιστάσεις υπό τις οποίες συνέβη η επίθεση και τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί. Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικό Μέτωπο και το κομμουνιστικό PCF έχουν διατυπώσει έντονες επικρίσεις για τη διαχείριση της κατάστασης από τον υπουργό Εσωτερικών.
 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact