ΕΛΛΑΔΑ

Ο Peter Economides επέστρεψε στο BCA και μίλησε και για την Ελλάδα: Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να είσαι Έλληνας

Ο  παγκοσμίου φήμης brand strategist, Peter Economides, επέστρεψε στο BCA, χθες Τρίτη 10 Μαρτίου, με μία ξεχωριστή ομιλία για το «Branding στην εποχή της παγκοσμιοποίησης».

Η ομιλία του Peter Economides πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των μηνιαίων ομιλιών και σεμιναρίων που διοργανώνει το BCA, με συντονιστή τον κ.  Μάκη Ν. Φωκά, Σύμβουλο Διοίκησης του BCA.

Σπουδαστές, καθηγητές και στελέχη εταιριών, γέμισαν την αίθουσα του κτηρίου Αθηνών του BCA, και έλαβαν μέρος σε μία άκρως ενδιαφέρουσα εκδήλωση. «Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερη στιγμή για να είσαι Έλληνας» είπε ο Economides στην έναρξη της ομιλίας του, περνώντας το μήνυμα ότι ο μεγαλύτερος εχθρός είναι η ηττοπάθεια και η αδράνεια. Ο Έλληνας που θεωρείται από πολλούς «γκουρού» του παγκόσμιου μάρκετινγκ, μέσα από αποσπάσματα παλαιότερων ομιλιών του, υπενθύμισε στο κοινό ότι «το ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ πρέπει να φύγει από το μυαλό των Ελλήνων και να αντικατασταθεί από το ΓΙΝΕΤΑΙ».  

Με το χαρακτηριστικό του στυλ, υπογράμμισε ότι το «μυστικό της επιτυχίας» ενός πετυχημένου brand είναι να ξεκινήσεις με το «γιατί κάνεις αυτό που κάνεις» και όχι με το «τί είναι αυτό που κάνεις». Φέρνοντας παραδείγματα νεοφυών επιχειρήσεων που κατάφεραν να αναδειχθούν σε διεθνές επίπεδο, ο διάσημος ομιλητής εστίασε στη σημασία της φήμης για ένα brand, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “[…]Μάρκα σημαίνει φήμη και η φήμη είναι σαν τις πατημασιές μας στην άμμο. Εμείς οι Έλληνες έχουμε αφήσει σπουδαία αποτυπώματα και το γνωρίζουμε καλά αυτό ”.    

«Ο κόσμος ακούει και ακολουθεί όποιον του μιλά για ενδιαφέροντα πράγματα, όχι για προϊόντα» ήταν ένα από τα κεντρικά μηνύματα της ομιλίας του, σημειώνοντας ότι “Τα σπουδαία brands είναι αυτά που έχουν κάτι να πούνε, αυτά που καταφέρνουν να ευθυγραμμίσουν τους αγοραστές με τους πωλητές”.

Μετά το τέλος της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση, με το κοινό να «βομβαρδίζει» τον Peter Economides με ερωτήσεις.    

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact