ΚΟΣΜΟΣ

Ο πιο σκληρά εργαζόμενος άνθρωπος στις ΗΠΑ – Περπατάει 68 χιλιόμετρα ημερησίως βρέξει – χιονίσει! (Φωτογραφίες)

Πιθανότατα, με ειδικό πρόγραμμα προπόνησης, να μπορούσε να διεκδικήσει ένα ολυμπιακό μετάλλιο στο βάδην.

Ο λόγος για τον Αμερικάνο, Τζέιμς Ρόμπερτσον, που δε θέλει να αλλάξει τίποτα στον τρόπο ζωής του ακόμα και εάν αυτός απαιτεί να διανύσει περπάτημα 68 χιλιομέτρων καθημερινά για να πάει και να γυρίσει από τη δουλειά του.

Ειδικότερα, ο 56χρονος Αφροαμερικάνος μένει στο Ντιτρόιτ και εργάζεται στο Ρότσεστερ Χιλς του Μίσιγκαν που βρίσκεται 37 χιλιόμετρα από το σπίτι του.


Το δρομολόγιο των λεωφορείων του επιτρέπει να καλύψει οδικώς μόνο τα 6 από τα 74 χιλιόμετρα που διανύει καθημερινά μετ’ επιστροφής. Αυτό συμβαίνει τα τελευταία πέντε χρόνια από Δευτέρα έως Παρασκευή, με τον Ρόμπερτσον να μην έχει λείψει ούτε μία ημέρα από τη δουλειά εδώ και 10 χρόνια!

Παλιότερα είχε αυτοκίνητο ενώ έως το 2009 τα δρομολόγια των λεωφορείων ήταν πιο βολικά και περπατούσε λιγότερο.

«Κοιμάμαι πολύ τα Σαββατοκύριακα, δεν μπορώ όμως να φανταστώ ότι δεν θα πάω στη δουλειά. Φυσικά είναι κουραστικό και πολλές φορές το κρύο είναι αρκετά ενοχλητικό, αλλά τα χρήματα δεν μου φτάνουν για να αγοράσω αυτοκίνητο», λέει ο Ρόμπερτσον, ο οποίος αμείβεται με 10,55 δολάρια την ώρα ή 1.700 μηνιαίως (1500 ευρώ), έχοντας όμως να πληρώσει και νοίκι.


Ο προϊστάμενός του εξηγεί: «Αυτός ο άνθρωπος έρχεται στη δουλειά περπατώντας ακόμα και όταν το χιόνι είναι πυκνό. Υπάρχουν υπάλληλοι που απέχουν 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από εδώ και έχουν λείψει λόγω κακοκαιρίας! Τον ίδιο τον έχω δει φυσικά αρκετές φορές να μπαίνει στο εργοστάσιο μούσκεμα».

Φαίνεται όμως ότι τα βάσανα του Ρόμπερτσον δεν θα κρατήσουν πολύ ακόμα. Η ιστορία του έγινε πρωτοσέλιδο σε τοπική εφημερίδα και ευαισθητοποίησε πολλούς συμπολίτες του, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μέσω internet καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων ώστε να αγοράσει αυτοκίνητο ο απίθανος δρομέας!

Αξίζει να σημειωθεί ότι έως το πρωί της Δευτέρας το ποσό είχε φτάσει στα 42.000 δολάρια και… ανεβαίνει. Η πρωτοβουλία ανήκει στην φοιτήτρια πληροφορικής Ίβαν Λίντι και η ανταπόκριση στην ιστοσελίδα που δημιούργησε ξεπέρασε κάθε προσδοκία της. «Μέσα σε μία ώρα είχαν συγκεντρωθεί 2.000 δολάρια. Η αποφασιστικότητα αυτού του ανθρώπου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και αξίζει τέτοιας ανταμοιβής», τονίζει η 19χρονη φοιτήτρια, που απ’ ότι φαίνεται θα εξασφαλίσει ένα πολυτελές όχημα μεταφοράς στον αμετανόητο βαδιστή…

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact