ΚΟΣΜΟΣ

Ο Πούτιν καταργεί τις βίζες για Τούρκους με υπηρεσιακά διαβατήρια

Προσπάθεια επαναπροσέγγισης της Άγκυρας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν επιδιώκοντας να ενισχύσει την επαναπροσέγγιση με την Τουρκία, με διάταγμα που υπέγραψε σήμερα ήρε του περιορισμούς που είχαν επιβληθεί σε Τούρκους πολίτες που έχουν υπηρεσιακά ή ειδικά διαβατήρια.

Οι Τούρκοι πολίτες που έχουν υπηρεσιακά ή ειδικά διαβατήρια θα μπορούν να επισκέπτονται πλέον την Ρωσία χωρίς την θεώρηση των διαβατηρίων τους, ανεξάρτητα από το σκοπό της επίσκεψης τους. Ωστόσο η άρση αυτή των περιορισμών, προϋποθέτει, όπως διευκρινίζεται στο διάταγμα, ότι και η Άγκυρα θα ενεργήσει «με βάση της αρχή της αμοιβαιότητας».

Οι περιορισμοί αυτοί είχαν επιβληθεί με διάταγμα του Ρώσου προέδρου στις 28 Νοεμβρίου του 2015, μετά την επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Άγκυρας και Μόσχας, την οποία προκάλεσε η κατάρριψη ενός ρωσικού μαχητικού βομβαρδιστικού Su-24, στις 24 Νοεμβρίου στο εναέριο χώρο της Συρίας.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact