ΚΟΣΜΟΣ

Ο πρώην συνεργάτης του Ερντογάν που ετοιμάζεται να ιδρύσει δικό του κόμμα

Νέο πλήγμα για την παντοκρατορία του Τούρκου προέδρου

Δικό του κόμμα ετοιμάζεται να σχηματίσει έως το τέλος του χρόνου ο Τούρκος πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός Αλί Μπαμπατζάν, προκειμένου να ανταγωνιστεί το κόμμα ΑΚΡ του Ταγίπ Ερντογάν, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο συνέντευξη του Μπαμπατζάν σε εφημερίδα.

Ο 52χρονος Μπαμπατζάν παραιτήθηκε από το Κόμμα δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ερντογάν τον Ιούλιο, επικαλούμενος «βαθιές διαφορές». Ήταν ιδρυτικό στέλεχος του ΑΚΡ και είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών και Εξωτερικών στα πρώτα χρόνια της κυβέρνησης Ερντογάν, πριν γίνει αναπληρωτής πρωθυπουργός, από το 2009 έως το 2015.

Μιλώντας στην εφημερίδα Karar, ο Μπαμπατζάν είπε πως εξακολουθεί να αναζητεί ανθρώπους με τους οποίους έχουν συναντίληψη για να να δημιουργήσει την ηγετική ομάδα του νέου κόμματος.

«Αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο» είπε στην εφημερίδα. «Θέλουμε το κόμμα να έχει σχηματιστεί πριν το 2020. Η ποιότητα είναι πολύ σημαντική».

Όπως σημειώνει το Reuters, μετά την εκλογική ήττα του Ερντογάν στις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη, ο σχηματισμός κόμματος από τον Μπαμπατζάν είναι πιθανό να διαβρώσει ακόμα περισσότερο την εκλογική βάση του Τούρκου προέδρου.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact