ΚΟΣΜΟΣ

Ογδόντα πέντε αγνοούμενοι από τη χιονοθύελλα στο Νεπάλ

Τουλάχιστον 85 άτομα αγνοούνται, σύμφωνα με τον κατάλογο της Ένωσης οργανώσεων πεζοπορίας του Νεπάλ, μετά τη σφοδρή χιονοθύελλα που έπληξε την οροσειρά. των Ιμαλαΐων και προκάλεσε το θάνατο 24 ατόμων. Τα συνεργεία διάσωσης εκφράζουν φόβο για τον θάνατο ακόμη πέντε ανθρώπων από τη χιονοστιβάδα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές στο Κατμαντού.

Οι σοροί 24 ανθρώπων βρέθηκαν στη γνωστή ορειβατική διαδρομή Αναπούρνα. Παράλληλα οι έρευνες του στρατού και των διασωστών επαναλήφθηκαν το πρωί για τον εντοπισμό τουλάχιστον 100 πεζοπόρων που παρασύρθηκαν από την χιονοθύελλα ενώ ανέβαιναν το βουνό.

Σφοδρότατες χιονοπτώσεις, που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα Χουντχούντ ο οποίος σάρωσε την ανατολική ακτή της Ινδίας το Σαββατοκύριακο, έπληξαν τα Ιμαλάια. Τα συνεργεία διάσωσης βρήκαν 17 σορούς χθες στην περιοχή Μουστάνγκ και στη γειτονική Μανάνγκ, οι οποίες βρίσκονται κατά μήκος της δημοφιλούς ορειβατικής διαδρομής, ενώ σήμερα το πρωί, με την επανάληψη των ερευνών, βρήκαν ακόμη επτά σορούς, δήλωσε ο Γιάνες Ράι, αξιωματικός της αστυνομίας και συντονιστής των επιχειρήσεων διάσωσης.

Οι σοροί τεσσάρων Καναδών, δύο Ισραηλινών, ενός Γερμανού, ενός Πολωνού, ενός Ινδού, ενός Βιετναμέζου και 11 νεπαλέζων πεζοπόρων αναγνωρίστηκαν, ενώ η ταυτότητα άλλων τριών δεν έχει γίνει γνωστή.

Παράλληλα τα μέλη των συνεργείων διάσωσης αναζητούν δύο σλοβάκους ορειβάτες και τρεις νεπαλέζους οδηγούς, η τύχη των οποίων αγνοείται, μετά τη χιονοστιβάδα που έπεσε στην κατασκηνωτική τους βάση προς το όρος Νταουλαγκίρι, που βρίσκεται σε ύψος 8.167 μέτρων. Επίσης τρεις φύλακες βουβαλιών γιακ έχασαν τη ζωή τους στην κακοκαιρία, ενώ είχαν πάει για βοσκή τα ζώα τους.

«Στείλαμε ελικόπτερα σε μια επιχείρηση εντοπισμού τους αλλά δεν έχουμε κανένα σημάδι τους, υποθέτουμε ότι είναι νεκροί», δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας.

Συνολικά 168 ξένοι ορειβάτες είχαν εγγραφεί στον κατάλογο για πεζοπορία στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες και 43 έχουν ήδη διασωθεί, σύμφωνα με τον Ράι. Τα συνεργεία διάσωσης προσπαθούν επίσης να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τους περίπου 100 πεζοπόρους, κάτι που θα συνέβαλε στον εντοπισμό τους. Λόγω της κακοκαιρίας που οφείλεται στον κυκλώνα Χουντχούντ δεν λειτουργούν τα δίκτυα.

Ο Γκόπαλ Μπάμπου Σρέσθα, ταμίας της Ενωσης Πεζοπορίας, δήλωσε ότι «αυτό είναι ένα από τα χειρότερα ορειβατικά δυστυχήματα που μπορεί να θυμηθεί». Ο ίδιος μετείχε στις χθεσινές επιχειρήσεις διάσωσης με ελικόπτερο και δήλωσε ότι διέκρινε μάλλον ανθρώπους παγιδευμένους κατά μήκος της διαδρομής αλλά ότι οι διασώστες δεν μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση σε αυτούς.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact