ΚΟΣΜΟΣ

Οι 10 Αμερικανοί αιχμάλωτοι στο Ιράν -Ξυπόλητοι και καθισμένοι σε περσικά χαλιά περίμεναν να τους απελευθερώσουν [εικόνες]

Καθισμένοι πάνω σε περσικά χαλιά, ξυπόλητοι, σώοι και αβλαβείς, απεικονίζονται οι δέκα Αμερικανοί πεζοναύτες ανάμεσα τους και μια γυναίκα με μαντίλα που συνελήφθησαν την Τρίτη εντός των Ιρακινών χωρικών υδάτων.

Οπως μετέδωσε η ιρακινή τηλεόραση οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν την απελευθέρωση των 10 αμερικανικών ναυτικών των δύο συνοδευτικών σκαφών αμερικανικού αεροπλανοφόρου στον Κόλπο, σε ένα περιστατικό που δημιούργησε μεγάλη ένταση λίγες ημέρες πριν από την εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας ανάμεσα στην Τεχεράνη και τις μεγάλες δυνάμεις.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι εξέφρασε την Τετάρτη την ευγνωμοσύνη του στις αρχές του Ιράν για τη «γρήγορη» απελευθέρωση των Αμερικανών.

«Το γεγονός ότι αυτό το θέμα επιλύθηκε ειρηνικά και αποτελεσματικά καταδεικνύει τον κρίσιμο ρόλο της διπλωματίας για τη διατήρηση της ασφάλειας και της ισχύος της χώρας μας».

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι οι πεζοναύτες παραδόθηκαν με ασφάλεια» στις αμερικανικές αρχές, πρόσθεσε, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του στις αρχές του Ιράν «για τη συνεργασία τους στην ταχεία επίλυση αυτού του θέματος».

Οι δέκα πεζοναύτες, εννέα άνδρες και μία γυναίκα, κρατήθηκαν για λιγότερες από 24 ώρες μετά τον εντοπισμό τους, σε δύο μικρά πολεμικά σκάφη, στα ανοιχτά του νησιού Φαρσί, στη βόρεια πλευρά του Κόλπου. «Αφού ζήτησαν συγγνώμη, απελευθερώθηκαν στα διεθνή ύδατα» καθώς «διαπιστώθηκε ότι η είσοδός τους στα χωρικά ύδατα (του Ιράν) δεν ήταν σκόπιμη», ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης.

Ωστόσο, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την άποψη ότι η Ουάσινγκτον δεν θα έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για την είσοδο των δύο πλοιαρίων στα χωρικά ύδατα του Ιράν, με το αιτιολογικό ότι είχαν υποστεί μηχανική βλάβη.

«Όταν έχει ένα πρόβλημα με το σκάφος, ζητάς συγγνώμη επειδή είχε πρόβλημα; Όχι», είπε ο Μπάιντεν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS News.

 

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact