ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι δανειστές βρήκαν δημοσιονομικό κενό και ζητούν νέα μέτρα έως 1,8 δισ. ευρώ

«Ψαλίδι» από την Κομισιόν στις ελπίδες για αποδοχή του Ασφαλιστικού

Δημοσιονομικό κενό που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ βρίσκει η τρόικα και ζητάει νέα μέτρα, την ώρα που η κυβέρνηση δίνει μάχη για να περάσει το Ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές βάζουν ψηλά στην ατζέντα την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για το 2016, η οποία σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις κυμαίνεται στο 1 δισ. ευρώ. ευρώ και μπορεί να φτάσει έως και στο 1% του ΑΕΠ δηλαδή στο 1,8 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια της περιοδείας του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προκειμένου να επικοινωνήσει τις ελληνικές θέσεις μεταξύ των ομολόγων του, εν όψει της αξιολόγησης, σημείωσε πως ανάμεσα στις ημέρες και τους μήνες υπάρχουν και οι εβδομάδες, προσδοκώντας με αυτό τον τρόπο ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Πηγές των δανειστών δεν αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο, θεωρώντας εφικτή -υπό προϋποθέσεις- την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης έως τα τέλη Φεβρουαρίου.

Στο μέτωπο του ασφαλιστικού, οι αρχικές ελπίδες για κατ’ αρχήν αποδοχή του περιγράμματος από τους δανειστές (από την πλευρά της Κομισιόν για την ακρίβεια) όπως είχε δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, «κόπηκαν» διακριτικά  από τον εκπρόσωπο Τύπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά.

Χθες, με δηλώσεις του ανέφερε ότι κάθε αναφορά ως προς τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ασφαλιστικό «είναι αβάσιμη εικασία», κρατώντας εμφανώς αποστάσεις από δημοσιεύματα και δηλώσεις των προηγουμένων ημερών περί αρχικής θετικής αξιολόγησης της πρότασης από την Κομισιόν. «Η Επιτροπή δεν έχει δώσει σε αυτό το σημείο οποιαδήποτε εκτίμηση. Αυτό θα γίνει σε επόμενο στάδιο έπειτα από συζήτηση σε βάθος με τις Ελληνικές Αρχές και τους υπόλοιπους θεσμούς», δήλωσε.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact