ΥΓΕΙΑ

Οι επιπτώσεις των νυχτερινών επιδρομών στο ψυγείο

Είναι κάτι που όλοι έχουν κάνει και… συνήθως μετανιώσει μετά γι’ αυτό.

Μια νυχτερινή επιδρομή στο ψυγείο, για ένα βραδινό σνακ μπορεί να φαντάζει ως κάτι «αθώο», ωστόσο όπως υποστηρίζει μια νέα έρευνα η τακτική αυτή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού και διαβήτη.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν, ότι η «βραδινή νηστεία» είναι ζωτικής σημασίας για την καλή υγεία και πως οι άνθρωποι που συνηθίζουν να το ρίχνουν στα… σνακ τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο να εμφανίσουν αυτές τις δύο ασθένειες.

Η συγκεκριμένη έρευνα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Telegraph, υποστηρίζει ότι το βραδινό τσιμπολόγημα πρέπει να αποφεύγεται, προκειμένου να επιτραπεί στο μεταβολισμό να συνεργαστεί με τους φυσιολογικούς κύκλους ύπνου-ξύπνιου του οργανισμού.

Τα τακτικά γεύματα σε τακτά χρονικά διαστήματα και στη συνέχεια το να περιμένει κανείς λίγο περισσότερο μεταξύ του δείπνο και του πρωινού φαίνεται ότι ρυθμίζει το σάκχαρο στο αίμα και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Για κάθε τρεις ώρες επιπλέον «νηστείας» το βράδυ, οι γυναίκες έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν υπεργλυκαιμία –υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα- γνωστός παράγοντας για την εμφάνιση καρκίνου του μαστού και διαβήτη.

«Η αύξηση του χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί ανάμεσα στο δείπνο και το πρωινό θα μπορούσε να είναι μια νέα στρατηγική για τη μείωση του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού» εξήγησε η επικεφαλής ερευνήτρια από τη σχολή Ιατρικής του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο Σαν Ντιέγκο, Catherine Marinac.

«Είναι μια απλή αλλαγή στις διατροφικές συνήθειες, που πιστεύουμε ότι οι περισσότερες γυναίκες μπορούν να κατανοήσουν και να υιοθετήσουν. Μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στη δημόσια υγεία, χωρίς να χρειάζεται να μετρά κανείς ποσότητα θερμίδων ή θρεπτικών συστατικών» πρόσθεσε.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact