ΕΛΛΑΔΑ

Οι εργαζόμενοι του ΚΕΕΛΠΝΟ καταγγέλλουν την προηγούμενη διοίκηση

Για την καταστρατήγηση των ατομικών και εργασιακών δικαιωμάτων τους καταγγέλλουν την προηγούμενη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ οι εργαζόμενοι του.

Μάλιστα, εκφράζουν έντονα και τη δυσαρέσκειά τους με την τοποθέτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλο Πολάκη που χαρακτηρίζει «τεχνικό λόγο» την αναφερόμενη στην απόφαση του ΣτΕ καταστρατήγηση του άρθρου 20 του Συντάγματος, το οποίο κατακυρώνει το δικαίωμα της προηγούμενης ακρόασης.

Επίσης, δηλώνουν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη «ζητώντας διερεύνηση για απόκρυψη στοιχείων στα τέλη Σεπτεμβρίου από την προηγούμενη διοίκηση υπό την προεδρία του κ. Ρόζενμπερκ σχετικά με την Ω 2016-105 παραγγελία της κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Αθηνών, με την οποία τελεί υπό εξέλιξη προκαταρκτική εξέταση για τις πρόσφατες προσλήψεις ιατρονοσηλευτικού προσωπικού για τις ΜΕΘ, καθώς υπάρχουν πέρα από βάσιμες ενδείξεις (επίσημα έγγραφα) που αναδεικνύουν την επιλεκτική μη αποστολή εγγράφων και στοιχείων στον κ. εισαγγελέα αφορούντα τόσο την εμπλοκή του υπουργείου όσο και την αντίθεση των υπηρεσιακών παραγόντων του ΚΕΕΛΠΝΟ».  

Από την περασμένη εβδομάδα που δημοσιοποιήθηκε η απόφαση του ΣτΕ ο διάδοχος του κ. Γιαννόπουλου, ο κ. Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ δεν βρίσκεται στο γραφείο του προέδρου ενώ από την Τρίτη εγκαταστάθηκε εκεί και πάλι ο κ. Γιαννόπουλος. Μάλιστα, συγκάλεσε σήμερα  Διοικητικό Συμβούλιο με θέμα την εξουσιοδότηση υπογραφής για τη διευθέτηση διαφόρων οικονομικών υποχρεώσεων του Κέντρου, μεταξύ των οποίων και η υπογραφή της μισθοδοσίας των εργαζομένων. Ωστόσο, το ΔΣ δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας. Ειδικότερα, από τα 9 μέλη του ΔΣ στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν μόνο 4, δηλαδή ο κ.  Γιαννόπουλος, τα δύο μέλη του ΔΣ που είχαν εκδιωχθεί μαζί του και ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ).
 
Σε ανακοίνωσή του για το θέμα ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ επιρρίπτει ακέραια την ευθύνη στα μέλη του ΔΣ που απείχαν από τη διαδικασία, τονίζοντας ότι με δική τους υπαιτιότητα διαταράσσεται η εύρυθμη λειτουργία του φορέα.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact