ΚΟΣΜΟΣ

Οι γιατροί στο Ισραήλ προετοιμάζονται για ένα εφιαλτικό σενάριο

Οι ισραηλινοί γιατροί προετοιμάζονται για την πιθανότητα ορισμένες γυναίκες που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς μπορεί να έχουν βιαστεί και μείνει έγκυες από τους απαγωγείς τους.

Ειδικοί και ιατρικά κέντρα σε όλο το Ισραήλ διεξάγουν εσωτερικές συζητήσεις για το πώς θα προσεγγίσουν τη σωματική και συναισθηματική κατάσταση των γυναικών ομήρων που μπορεί να είναι αρκετές εβδομάδες έγκυες μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε η εβραϊκή έκδοση Maariv.

«Δεν είμαι βέβαιος για το πώς θα τα καταφέρουν, αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε τώρα για αυτή τη φοβερή θεωρητική πιθανότητα μια γυναίκα να συλλάβει ή να μεγαλώσει ένα τέτοιο παιδί.

Έτσι, πρέπει να σταματήσουμε αυτή τη θηριωδία, να μην αφήσουμε τις αιχμάλωτες να χαθούν εκεί, να τις φέρουμε πίσω και να τους παρέχουμε φροντίδα», δήλωσε στο μέσο η καθηγήτρια Tal Biron-Shental, πρόεδρος μαιευτικής και γυναικολογίας στο Ιατρικό Κέντρο Meir στο Kfar Saba.

Ανάλογα με τις συνθήκες σύλληψης και την ηλικία της μητέρας, οι έγκυες γυναίκες στο Ισραήλ μπορούν να υποβάλουν αίτηση για διακοπή της εγκυμοσύνης μέχρι τη στιγμή της γέννησης, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας.
Υψηλότερο ρίσκο σε προχωρημένη εγκυμοσύνη

Ενώ οι αμβλώσεις σε πρώιμο στάδιο περιλαμβάνουν τη διακοπή της εγκυμοσύνης με τη χρήση φαρμάκων από το στόμα, η διακοπή σε μεταγενέστερο στάδιο απαιτεί μια διαδικασία υψηλότερου κινδύνου για τη διακοπή της καρδιακής δραστηριότητας του εμβρύου με σύριγγα, ανέφερε η εφημερίδα Maariv.

Χωρίς άμεση ιατρική φροντίδα, οι γυναίκες που μπορεί να έμειναν έγκυες ενώ βρίσκονταν σε αιχμαλωσία της Χαμάς αντιμετωπίζουν πιθανές ιατρικές επιπλοκές από τις εκπρόθεσμες αμβλώσεις, καθώς και τους κινδύνους για την υγεία που προκύπτουν από την ανοσοκαταστολή που συμβαίνει κατά τη διάρκεια της κύησης, σημειώνει το ισραηλινό μέσο.

Τα θύματα θα αναγκαστούν επίσης να αντιμετωπίσουν τις ψυχολογικές επιπτώσεις της κατάστασής τους.

«Το έργο της διακοπής μιας προχωρημένης εγκυμοσύνης γίνεται όλο και πιο πολύπλοκο και δύσκολο όσο προχωρούν οι ημέρες στην αιχμαλωσία», δήλωσε στο πρακτορείο ο καθηγητής Hagai Levine, πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Δημόσιας Υγείας του Ισραήλ και επικεφαλής του ιατρικού τμήματος του Αρχηγείου των Αιχμάλωτων Οικογενειών.

«Το άγχος, το μολυσμένο περιβάλλον και η απουσία ιατρικής παρακολούθησης ενισχύουν τις επιπλοκές και τους κινδύνους της εγκυμοσύνης για τη μητέρα, ακόμη και πριν λάβουμε υπόψη την τρομακτική ψυχολογική πτυχή», συνέχισε.

«Πιέζουμε εδώ και πολύ καιρό με αιτήματα να επιτραπούν οι ιατρικές εξετάσεις και η μεταφορά φαρμάκων. Αν υπάρχει μια αιχμάλωτη γυναίκα που, Θεός φυλάξοι, έχει συλλάβει από βιασμό, είναι επιτακτική ανάγκη να τη φέρουμε επειγόντως στο σπίτι της», κατέληξε ο Levine.
136 όμηροι στη Γάζα

Την Κυριακή συμπληρώθηκαν 100 ημέρες από τις 7 Οκτωβρίου, όταν περισσότεροι από 200 άνθρωποι απήχθησαν από το νότιο Ισραήλ από τρομοκράτες της Χαμάς και μεταφέρθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, όπου κρατήθηκαν όμηροι στο λαβύρινθο των υπόγειων σηράγγων της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Περίπου 136 όμηροι πιστεύεται ότι εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα και οι προκαταρκτικές έρευνες δείχνουν ότι οι γυναίκες θύματα μπορεί να έχουν βιαστεί τόσο κατά την αρχική επίθεση όσο και στην αιχμαλωσία.

Την περασμένη εβδομάδα, πηγές προσκείμενες και στα δύο στρατόπεδα άφησαν να εννοηθεί ότι το Ισραήλ και η Χαμάς σημειώνουν πρόοδο στις συνομιλίες για την παράδοση φαρμάκων στους ομήρους στη Γάζα – αλλά τα σχόλια δεν ανέφεραν συγκεκριμένα ενδεχόμενους προγεννητικούς πόρους.

«Ο ανθρώπινος εγκέφαλος δυσκολεύεται να κατανοήσει την κατάσταση μιας αιχμάλωτης σε αιχμαλωσία, η οποία πρέπει να αντιμετωπίσει όχι μόνο την εγκυμοσύνη αλλά και το γεγονός ότι συνελήφθη μέσω του βάναυσου βιασμού από έναν δολοφονικό τρομοκράτη», πρόσθεσε η Biron-Shental.

«Η πραγματοποίηση μιας έκτρωσης είναι μια διαδικασία με την οποία είμαστε όλοι εξοικειωμένοι και εξειδικευμένοι. Ωστόσο, η πρωταρχική πρόκληση που πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει η πολιτεία είναι το φρικτό και τρομακτικό ψυχολογικό τραύμα. Μια έγκυος γυναίκα, που αισθάνεται τις κινήσεις του εμβρύου και με μια ορατά αυξανόμενη κοιλιά, προσκολλάται φυσικά στο έμβρυο», δήλωσε.

iEidiseis.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact