ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ παραδέχθηκαν, ξανά, ότι σκότωσαν αμάχους σε βομβαρδισμούς στο Ιράκ και τη Συρία

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ομολόγησαν ότι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησε στο Ιράκ και τη Συρία πιθανόν να σκότωσαν δύο πολίτες και να τραυμάτισαν τέσσερις ακόμη, σε επιχειρήσεις τον Ιούλιο.

Πρόκειται για πέντε αεροπορικές επιδρομές που έγιναν κατά κύριο λόγο στη Ράκα της Συρίας και τη Μοσούλη του Ιράκ, τα δύο βασικά προπύργια του Ισλαμικού Κράτους.

Αυτή είναι η δεύτερη σχετική ομολογία των ΗΠΑ, καθώς την προηγούμενη εβδομάδα είχε παραδεχθεί ότι σε στρατιωτικές επιχειρήσεις της χώρας στο Ιράκ και τη Συρία, από τον Απρίλιο ως τον Ιούλιο, έχασαν τη ζωή τους 8 άμαχοι.

«Είναι τραγικό και δεν πρόκειται για κάτι που θέλουμε να κάνουμε. Ενα από τα βάρη της διοίκησης είναι να ζυγίσουμε την στρατιωτική αξία ενός στόχου με την πιθανότητα απωλειών αμάχων», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος της συμμαχίας κατά του ISIS, συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν, την Τετάρτη.   

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact