ΚΟΣΜΟΣ

Οι ξένοι δημοσιογράφοι κοίταζαν τα ρολόγια τους -Πέρασαν τα μεσάνυχτα!

Ενας από τους όρους της συμφωνίας που συνάφθηκε τη Δευτέρα, ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τους Ευρωπαίους ηγέτες, ήταν πως έπρεπε να περάσουν από το ελληνικό κοινοβούλιο τα προαπαιτούμενα μέτρα ως και την Τετάρτη.

Λογικό ήταν λοιπόν οι ξένοι δημοσιογράφοι να έχουν το νου τους στο ρολόι τους. Μόλις… σήμαναν τα μεσάνυχτα, ο ένας μετά τον άλλον άρχισαν να γράφουν στο διαδίκτυο ότι η ημέρα άλλαξε, αλλά η ψηφοφορία στη βουλή δεν ξεκίνησε ακόμη.

Την αρχή έκανε ο Πίτερ Σπίγκελ, αναδημοσιεύοντας ανάρτηση σε ψεύτικο λογαριασμό με το όνομα Ανγκελα Μέρκελ, στην οποία αναφερόταν ότι η Καγκελάριος κοιτάζει το ρολόι της. Λίγα λεπτά αργότερα, ο δημοσιογράφος των Financial Times αναρωτήθηκε «Είναι 16 Ιουλίου στην Αθήνα;».

Ο Guardian από την άλλη έγραψε στη live κάλυψη των γεγονότων, στην ιστοσελίδα του, «Μπονγκ! Μεσάνυχτα στην Αθήνα και η ψηφοφορία δεν έχει γίνει ακόμη».

Στο ίδιο πνεύμα και η Telegraph. «Η διορία για την ψηφοφορία στα μεσάνυχτα ήρθε και πέρασε, καθώς η συζήτηση συνεχίζεται στη βουλή».

Από πολύ νωρίτερα πάντως ο Φαμπρίτσιο Γκόρια είχε βρει τη λύση, αν τα μέτρα δεν περνούσαν από τη βουλή. Σε τέτοια περίπτωση, όπως έγραψε ο δημοσιογράφος της Corriere della Sera, η ΕΕ έχει έτοιμο ένα νέο διαπραγματευτή.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact