ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ολάντ: Η Κίνα θα ξεπεράσει τη χρηματοπιστωτική κρίση

«Δεν θα επηρεαστεί η ισπανική οικονομία», τονίζει ο Ραχόι

Πεπεισμένος για την ικανότητα της Κίνας να ξεπεράσει τη χρηματοπιστωτική κρίση που βυθίζει τις χρηματαγορές, οι οποίες ανησυχούν για την υγεία της οικονομίας της χώρας, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Παράλληλα κάλεσε το Πεκίνο να «αναλάβει όλες τις ευθύνες του στην παγκόσμια διακυβέρνηση».

«Εμπιστεύομαι τις κινεζικές αρχές για την ικανότητά τους να ξεπεράσουν τη χρηματιστηριακή αυτή κρίση. Έχουν τα μέσα να δράσουν και ο ρυθμός της κινεζικής ανάπτυξης, παρότι εξακολουθεί να επιβραδύνεται, παραμένει σε αξιοζήλευτο επίπεδο», δήλωσε ο Ολάντ κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του για την εξωτερική πολιτική προς τους γάλλους πρεσβευτές που έφθασαν από όλα τα σημεία του πλανήτη στο Παρίσι, με την ευκαιρία αυτή.

«Επιθυμία μας είναι η Κίνα να αναλάβει όλες τις ευθύνες της στην παγκόσμια διακυβέρνηση», πρόσθεσε ο Ολάντ υπενθυμίζοντας ότι η χώρα θα προεδρεύσει της G20 το 2016.

Επισημαίνοντας την ανάγκη για το Πεκίνο να μεταρρυθμίσει τις αγορές του, ο Ολάντ τόνισε: «H Κίνα είναι η δεύτερη οικονομία παγκοσμίως, πρέπει επίσης να προσαρμοστεί, να προσαρμόσει τις κεφαλαιαγορές της, να προσαρμόσει επίσης την ανάπτυξή της στο επίπεδο των στόχων που μπορεί να είναι οι στόχοι όλου του κόσμου με στόχο κυρίως τη νομισματική ρύθμιση και τη ρύθμιση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών».

Παράλληλα σήμερα στη Μαδρίτη, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι δήλωσε πως η μεταβλητότητα στις αγορές προκλήθηκε από την Κίνα δεν θα επηρεάσει τις προβλέψεις για την ανεργία και την ανάπτυξη στη χώρα του.

«Αυτό που συμβαίνει στην Κίνα δεν πρόκειται να έχει ιδιαίτερα σοβαρές επιπτώσεις στην ισπανική οικονομία», δήλωσε ο Ραχόι σε δημοσιογράφους στο κοινοβούλιο. «Μεσομακροπόθεσμα, δεν πρόκειται να επηρεάσει τις προβλέψεις για την ισπανική οικονομία».

Οι φόβοι για την υγεία της κινεζικής οικονομίας και για τις επιπτώσεις της ύφεσης στην παγκόσμια ανάπτυξη προκάλεσαν χθες, μαύρη ημέρα για την οικονομία, κατάρρευση των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών, με απώλειες που θύμισαν τις χειρότερες ημέρες της κρίσης του 2008.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact