ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύχτια διαμαρτυρία των νοσηλευτών έξω από το υπουργείο Υγείας

“Ολονύκτια” παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας, διοργανώνει για σήμερα – ώρα έναρξης 19:00- η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (ΠΑΣΟΝΟΠ).

Bασικό αίτημα της ΠΑΣΟΝΟΠ είναι «να αποτραπεί ο κίνδυνος για περαιτέρω μισθολογικές απώλειες της τάξεως των 150 ευρώ μηνιαίως, που πρόκειται να αντιμετωπίσει το Νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ/ΠΕΔΥ εντός του 2017».

Όπως αναφέρει η ΠΑΣΟΝΟΠ «μέσα στο επόμενο έτος η κυβέρνηση καλείται να εναρμονίσει το μισθολόγιο του Δημοσίου με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία, θέτοντας υπό αίρεση το επίδομα Βαρέων Ανθυγιεινών επαγγελμάτων».

Καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αναλάβει άμεσα κάθε πρωτοβουλία προκειμένου «να αποτραπεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη με τη σύσταση Ειδικού Επαγγελματικού Νοσηλευτικού Κλάδου στο ΕΣΥ/ΠΕΔΥ και τον προσδιορισμό Ειδικού Νοσηλευτικού Μισθολογίου», καθώς όπως υποστηρίζει «οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα ισοδυναμεί με εισοδηματική σφαγή για το Νοσηλευτικό προσωπικό».

Επιπλέον διεκδικεί αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας με ασφαλείς και σύγχρονες αναλογίες ασθενών / νοσηλευτών, καθώς και ενιαία, Πανεπιστημιακού επιπέδου Νοσηλευτική Εκπαίδευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact