ΕΛΛΑΔΑ

Ολονύχτιο θρίλερ με το Oruc Reis

Φεύγει τελικά ή πραγματοποιεί κίνηση αντιπερισπασμού; Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να απαντήσουν οι Επιτελείς του ελληνικού «Πενταγώνου» βλέποντας το τουρκικό ερευνητικό να αλλάζει ρότα το απόγευμα του Σαββάτου (12/09).

Έπειτα από 35 ημέρες πλεύσης σε διεθνή ύδατα, αλλά σε περιοχή εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, το Oruc Reis εδώ και μερικές ώρες κινείται περίπου με διπλάσια ταχύτητα απ’ αυτήν με την οποία έπλεε τον τελευταίο μήνα.

Πιο συγκεκριμένα, το τουρκικό ερευνητικό από τις 10 Αυγούστου μέχρι σήμερα κινούνταν με ταχύτητα 4-5 κόμβων, που του επέτρεπε να πλέει έχοντας απλώσει καλώδια, τα οποία, σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές δεν κατάφερε ποτέ να ποντίσει στον ελληνικό βυθό.

Εδώ και λίγες ώρες ωστόσο, το τουρκικό πλοίο άρχισε να κινείται βορειοανατολικά, με ταχύτητα περίπου 10 κόμβων και πορεία προς το λιμάνι της Αττάλειας.

Το γεγονός ότι πλέει με αυτή την ταχύτητα, δείχνει ότι πιθανότατα έχει μαζέψει τα καλώδιά του.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΤΟ ORUC REIS στις 23.15 το βράδυ του Σαββάτου:

Στρατιωτικές πηγές επισημαίνουν πως κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις επόμενες κινήσεις του τουρκικού ερευνητικού. Άλλωστε, κατά τη διάρκεια και των προηγούμενων ναυτικών οδηγιών, το Oruc Reis κυριολεκτικά μπαινόβγαινε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα. Επομένως, ακόμα και αν τις επόμενες ώρες το Oruc Reis βγει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα επιστρέψει ξανά το πρωί της Κυριακής.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν κάθε κίνηση του τουρκικού ερευνητικού και των συνοδευτικών πολεμικών πλοίων. Οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες ενώ, υπενθυμίζουμε ότι το πρωί της Κυριακής (13/09) μεταβαίνει στο Καστελόριζο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact