ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Η συμφωνία στο Παρίσι είναι η καλύτερη ευκαιρία να σώσουμε το μοναδικό πλανήτη που έχουμε

Η συμφωνία στο Παρίσι δεν έλυσε το πρόβλημα, αλλά δημιουργεί το πλαίσιο που έχει ανάγκη ο κόσμος για την επίλυση της κρίσης της κλιματικής αλλαγής, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαιρέτισε την υιοθέτηση της συμφωνίας στη Σύνοδο του Παρισιού, χαρακτηρίζοντάς την ισχυρή και φιλόδοξη, ενώ τόνισε ότι αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα σημείο καμπής στον αγώνα για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

Ευχαριστώντας τους ηγέτες των 195 χωρών που συνεργάστηκαν για την απειλή που αφορά όλους, ο Ομπάμα τόνισε ότι η συμφωνία αποτελεί «την καλύτερη ευκαιρία μας να σώσουμε τον μοναδικό πλανήτη που έχουμε».

«Η συμφωνία δημιουργεί τον μηχανισμό και την αρχιτεκτονική για να αντιμετωπιστεί αυτή η πρόκληση με αποτελεσματικό τρόπο», τόνισε ο Ομπάμα μιλώντας από τον Λευκό Οίκο, σημειώνοντας ότι «σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact