ΚΟΣΜΟΣ

Ομπάμα: Θα πάω στην Αβάνα το 2016, αν οι Κουβανοί γίνουν πιο ελεύθεροι

Ανοιχτός απέναντι στο ενδεχόμενο να επισκεφθεί την Κούβα το 2016 εμφανίστηκε ο Μπαράκ Ομπάμα, θέτοντας όμως μία βασική προϋπόθεση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε σε συνέντευξή του στο «Yahoo! News» ότι θα ταξιδέψει στην Αβάνα, αφού πρώτα όμως βεβαιωθεί ότι οι απλοί πολίτες της Κούβας απολαμβάνουν μεγαλύτερη προσωπική ελευθερία.

Χωρίς πρόοδο από την Αβάνα, είναι απίθανο να επισκεφθεί την Κούβα πριν τη λήξη της θητείας του, τόνισε. «Με ενδιαφέρει πολύ να πάω στην Κούβα, αλλά πιστεύω ότι πρέπει να είναι σωστές οι συνθήκες. Αυτό που έχουμε πει στην κουβανική κυβέρνηση είναι ”Αν πραγματικά έχω τη σιγουριά ότι υπάρχει πρόοδος με την ελευθερία και τις δυνατότητες που απολαμβάνουν οι απλοί Κουβανοί, θα μου άρεσε πολύ να χρησιμοποιήσω την επίσκεψη ως έναν τρόπο υπογράμμισης αυτής της προόδου”», ανέφερε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ακόμη, ο Αμερικανός πρόεδρος υπερασπίστηκε το στόχο του να κλείσει η φυλακή του Γκουαντάναμο, αλλά παραδέχθηκε ότι είναι απίθανο αυτή να επιστραφεί στην Αβάνα σύντομα. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε ότι πιθανότατα αυτή την απόφαση θα την λάβει ένας μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact