ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τις εξαγγελίες Τσίπρα

Αφορούν τη 13η σύνταξη και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά

Με ονομαστική ψηφοφορία, προκειμένου να αποτυπωθεί η ευρύτατη δυνατή πλειοψηφία, θα προχωρήσει η κυβέρνηση για τις δύο εξαγγελίες του πρωθυπουργού, που αφορούν την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, που πλήττονται από την προσφυγική κρίση.

Πριν από λίγο, η γραμματέας και ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αφροδίτη Θεοπεφτάτου και Κώστας Ζαχαριάδης, έκαναν γνωστό ότι σύμφωνα με την απόφαση της ΚΟ και οι δύο εξαγγελίες, οι οποίες θα περιγράφονται σε τροπολογίες, θα τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία με αίτημα της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Η τροπολογία για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων τίθεται σε ψηφοφορία αύριο στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τον συντονισμό των προνοιακών δράσεων, ενώ η τροπολογία για την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά, θα κατατεθεί στο πολυνομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, τα αδήλωτα εισοδήματα και τον Πτωχευτικό Κώδικα, το οποίο θα ψηφιστεί την προσεχή Δευτέρα.

Όπως ενημέρωσαν η κ. Θεοπεφτάτου και ο κ. Ζαχαριάδης, η πρωτοβουλία αναλήφθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να καταγραφεί η ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία και να τοποθετηθούν όλοι οι βουλευτές δεδομένου μάλιστα ότι υπάρχουν, αυτές τις ημέρες, «διακυμάνσεις στον δημόσιο λόγο». Στο ερώτημα αν η ευρεία αυτή αποδοχή από την Βουλή των τροπολογιών θα βοηθήσει στη διαπραγμάτευση, ο κ. Ζαχαριάδης είπε πως «όλα βοηθούν».

«Παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις, τις εξετάζουμε συνολικά και παίρνουμε αυτή την πρωτοβουλία ως ΚΟ συνολικά. Όλα έχουν τη βαρύτητά τους, και ο τρόπος που τοποθετούνται οι θεσμοί και βεβαίως και ο τρόπος που τοποθετείται το πολιτικό σύστημα πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Εμείς, εκτιμούμε θετικά την στάση των κομμάτων και στην Επιτροπή και κατά την ψήφιση στην Ολομέλεια», είπε ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact