ΚΟΣΜΟΣ

Οργή στην Άγκυρα για το κάψιμο τουρκικής σημαίας στην Αθήνα

Το περιστατικό σημειώθηκε στις διαδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Την αντίδραση της Τουρκίας προκάλεσε το κάψιμο τουρκικής σημαίας στην Αθήνα, στη διάρκεια διαδηλώσεων για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τους Τούρκους το 1915. Μάλιστα, ζητά τη σύλληψη των υπευθύνων και την παραπομπή τους σε δίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας αργά την Τρίτη, «καταδικάζουμε έντονα το κάψιμο της τουρκικής σημαίας κατά τις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα στις 24 Απριλίου στην Αθήνα στο πλαίσιο της αποκαλούμενης επετείου για τα γεγονότα το 1915».

«Η ενέργεια αυτή είχε στόχο τη σημαία μου που αντιπροσωπεύει την ανεξαρτησία και τις ιερές αξίες του τουρκικού έθνους. Απαιτούμε οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό», αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται πως με αφορμή την επέτειο της Γενοκτονίας των Αρμενίων, και με αίτημα την αναγνώριση της Γενοκτονίας από την Τουρκία, Αρμένιοι της Αθήνας πραγματοποίησαν πορεία μνήμης με κατάληξη την πρεσβεία της Τουρκίας, την Κυριακή 24 Απριλίου.

simttrarm1

simttrarm2

simttrarm3

simttrarm4

simttrarm5

simttrarm6

simttrarm7

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact